Filmové premiéry: Večne tvoja neverná aj The Post: Aféra v Pentagone

Od štvrtka 22. februára si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť nový animák Pračlovek aj chaotickú Nočnú hru.

22.02.2018 16:00
Saša Rašilov  a Natalia Germani Foto:
Saša Rašilov a Natalia Germani vo filme Večne tvoja neverná.
debata

Večne tvoja neverná

Josef (Saša Rašilov) a Miluška (Lenka Vlasáková) sú manželia snáď celú večnosť. Josef svoju ženu síce miluje, ale tiež má slabosť pre krásne ženy. A tak sa občas s niektorou spriatelí o niečo viac. Miluška ako bývalá telocvikárka svojho manžela a ich dospievajúcu dcéru neúnavne zahŕňa neutíchajúcou starostlivosťou a terorom zdravého životného štýlu.Ich manželstvo, a tiež Josefovo momentálne krachujúce nakladateľstvo, sa pomaly rúti do záhuby. Do toho prichádza Josefova teta Marta (Vilma Cibulková), skúsená psychologička z manželskej poradne. Rodinu svojho synovca sa rozhodne zachrániť veľmi originálnym spôsobom.

Nočná hra

Každý týždeň Max a Annie organizujú zábavný „herný“ večer. Maxov charizmatický brat Brooks však pripraví tentoraz hru, akú ešte nezažili – riešenie záhadnej vraždy, pričom nezabudne ani na falošných gangstrov a federálnych agentov. Takže aj Brooksov únos je súčasťou hry… alebo nie? Keď sa šesť súťažechtivých hráčov rozhodne vyriešiť prípad a vyhrať HRU, postupne zistia, že ani táto „hra“, ani Brooks, nie sú úplne tými, čo si mysleli. Počas jednej chaotickej noci sa priatelia ocitnú až po uši v deji a každé nové zistenie obráti ich situáciu hore nohami. HRA nemá pravidlá, ani body a hráči netušia, kto ju ešte zdieľa s nimi…

The Post: Aféra v Pentagone

Keď vláda klame, noviny sa musia postaviť na stranu pravdy. Aféra v Pentagone je napínavou drámou z prostredia najvyšších politických kruhov USA. Rozpráva skutočný príbeh Kay Grahamovej (Meryl Streep), vydavateľky The Washington Post, a jej vedúceho redaktora Bena Bradleeho (Tom Hanks), ktorí sa pustia do boja s vládnou mašinériou. Chcú zverejniť exkluzívny materiál odhaľujúci fakty, ktoré americká vláda pred verejnosťou ukrývala takmer tri desaťročia. V nerovnom súboji obaja riskujú nielen svoje kariéry, ale aj osobnú slobodu, aby pomohli vyniesť na svetlo dlho utajovanú pravdu o tzv. Pentagon Papers.

Pračlovek

Dug je typický neohrozený hrdina doposiaľ žijúci v pomerne pokojne prebiehajúcej dobe kamennej. A teraz spolu so svojím štvornohým priateľom musí zachrániť svoj kmeň a milovaný domov pred veľkou hrozbou. Vtrhla k nim totiž doba bronzová v čele s podlým lordom. Dug sa nakoniec vďaka náhode ocitá priamo uprostred nepriateľského územia a tam staví budúcnosť svojho kmeňa do podivnej hry, v ktorej sa dve rovnako veľké skupiny bojovníkov snažia kopať do koženej gule.

Miami

Angela – tá staršia – je tanečnicou veteránkou, ktorú raz po jednom vystúpení osloví jej mladšia nevlastná sestra Anna, s ktorou sa roky nevideli. Ich prvé stretnutie má dramatickú atmosféru, lebo Angelu práve napadne chlapík z gangu, ktorému dlží peniaze – Anna jej zachráni život a táto udalosť ich naštartuje na útek, pri ktorom sa snažia spolu zarobiť tancom peniaze, aby vrátili dlh.

Rock'n Roll

Guillaume Canet (43) žije rozprávkový život. Má všetko, o čom môžu muži len snívať. A potom, priamo počas nakrúcania, mu jeho dvadsaťročná herecká kolegyňa sucho oznámi, že „už nie je rock'n'roll“. A ďalšia rana príde hneď na to – v rebríčku hercov, s ktorými by sa vyspali mladé herečky sa vraj prepadol na úplné dno. Domáci život s Marion, syn, kone, dom na vidieku – to všetko je pre nich totálne antisexi. Guillaume si zaumieni, že sa musí radikálne zmeniť. Hneď. Premena ale zachádza tak ďaleko, ako to nikto z prítomných nečakal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #The Post: Aféra v Pentagone #Večne tvoja neverná