Svet je posadnutý superhrdinami. Týchto sa dočkáme v kinách!

Svet je úplne posadnutý superhrdinami. Aspoň teda v predstavách a plánoch amerických filmových štúdií, ktoré sa do začiatku roka 2020 chystajú uviesť na plátna kín viac ako desať akčných veľkofilmov.

07.05.2018 06:00
Záber z filmu Avengers: Nekonečná vojna. Foto:
Záber z filmu Avengers: Nekonečná vojna.
debata

Utvrdzuje ich v tom aj posledný kasový trhák štúdia Marvel Avengers: Infinity War (Nekonečná vojna), ktorý sa počas dvoch týždňov od uvedenia do kín blíži k zisku miliardy dolárov

Tohto trendu sú si veľmi dobre vedomí producenti, takže sa diváci môžu tešiť na dlhý a vzrušujúci rad filmov mieriacich počas nasledujúcich necelých dvoch rokov do kín. Spravodajský server News.com.au pripravil ich prehľad:

Deadpool 2

(V kinách v ČR a SR od 17. mája 2018)
Ryan Reynolds sa vracia v úlohe hrdinu Deadpoola od Marvelu, aj keď v jeho podaní má slovo „hrdina“ trochu posunutý význam. Je to pochopiteľne pokračovanie kasového trháku z roku 2016 a Wade Wilson, ako znie jeho civilné meno, v ňom bude bojovať okrem iného s cestovateľom v čase a zhromaždí tím mutantov, ktorým v rámci variácie na X-Men hovorí X-Force.

Ant-man a Wasp

(V kinách v ČR a SR od 5. júla 2018)
Paul Rudd sa vracia ako Scott Rudd alias Ant-Man – Mravčí muž – do sveta v tej podobe, akú získal po udalostiach, ktoré vykreslila snímka Captain America: Občianska vojna. Okolnosti Rudda prinútia znovu obliecť zmenšovací oblek a po boku Wasp sa vydať na misiu s cieľom odhaliť tajomstvo z minulosti.

Venom

(V kinách v ČR a SR od 4. októbra 2018)
Ďalší z predpokladaných kasových trhákov štúdia Marvel predstaví v hlavnej úlohe na Oscara nominovaného Toma Hardyho. Ide o vedľajší línii vychádzajúce zo Spider-Mana, avšak zápletka je prísne stráženým tajomstvom.

Aquaman

(V kinách v ČR a SR od 20. decembra 2018)
Po svojom debute v Lige spravodlivosti dostal Arthur Curry, ktorého hrá Jason Momoa, vlastný príbeh. Ten vykreslí Aquamana od drsného detstva do doby, kedy sa stal kráľom Atlantídy.

Hellboy

(V kinách v SR od 24. januára 2019)
Hellboy nie je pokračovaním, ale reboot, teda nová verzia pôvodných filmov uvedených do kín od roku 2004. Nadprirodzený superhrdina sa v ňom vysporiada so stredovekým čarodejníkom dychtiacim zničiť planétu.

Glass

(V kinách v ČR a SR od 17. januára 2019)
Netrpezlivo očakávané pokračovanie filmov Vyvolený (2000) a Rozpoltený (2016) zvedie na rovnaké plátno Bruce Willisa a Samuela L. Jacksona. Willis hrá člena ochranky s nadľudskou silou a Jackson masového vraha.

X-MEN: Dark Phoenix

(V kinách v ČR a SR od 14. februára 2019)
Na tento film fanúšikovia s napätím čakajú, pretože bude začiatkom novej trilógie a 12. snímkou ​​zo série X-Men. Objaví sa v ňom okrem iného James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence a Sophie Turnerová.

Captain Marvel

(V kinách v ČR a SR od 7. marca 2019)
Prvý z filmov Marvelu, ktorý sa sústredí na superhrdinku. Držiteľka Oscara Brie Larson získala rolu Carol Danversovej alias kapitánky Marvel, ktorá sa stane jedným z najmocnejších hrdinov sveta, keď sa svet zapletie do galaktickej vojny dvoch mimozemských rás.

Shazam!

(V kinách v ČR a SR od 4. apríla 2019)
Film založený na komiksovej postave rovnakého mena sleduje dospievajúceho chlapca Billyho Batsona, ktorého hrá Asher Angel. Ten sa dokáže premeniť na dospelého superhrdinu, keď vysloví čarovné slovo.

AVENGERS: pokračovanie Nekonečnej vojny (nemá ešte názov)

(V kinách v SR od 2. mája 2019)
Štvrtý film z radu Avengers, ktorý sa pôvodne mal volať Avengers: Infinity War časť II. Natáčal sa hneď po prvej Infinity War a jeho dej je prísne stráženým tajomstvom.

Noví mutanti

(V kinách v ČR a SR od 1. augusta 2019)
Variácia na superhrdinské filmy v duchu hororu. Dej sa točí okolo skupiny mutantov zadržiavaných v tajnom zariadení. V hlavných úlohách sa objavia Anya Taylor-Joy, Maisie Williams a Charlie Heaton.

The Crow (Reborn)

(V kinách v ČR a SR od 10. októbra 2019)
Vznik tohto filmu sa preťahuje už desať rokov, ale teraz už by sa naozaj, naozaj, naozaj malo začať natáčať. V hlavnej úlohe Erika Dravena, ktorého potom, čo je zavraždený, oživí mýtická vrana, sa objaví Jason Momoa.

WONDER WOMAN 2

(V kinách v ČR a SR od 31. októbra 2019)
Prvým filmom o Wonder Woman uvedeným do kín v minulom roku narazilo štúdio Warner Bros na zlatú žilu. Teraz sa rozbehli predprodukčné práce na pokračovaní, v ktorom sa opäť v hlavnej úlohe objaví Gal Gadot. O zápletke toho nie je veľa známe, ale Wonder Woman sa postaví zloduchovi prezývanému Cheetah – Gepard.

SPIDER-MAN: pokračovanie HOMECOMING (zatiaľ nemá názov)

2019
O tomto pokračovaní zatiaľ nie je veľa informácií. Vie sa len, že režírovať bude opäť Jon Watts a že film sa má nakrúcať po dokončení pokračovanie Infinity War niekedy počas tohto roka.

Strážcovia Galaxie VOL. 3

2020
Sám autor a režisér James Gunn nedávno fanúšikom potvrdil, že vznikne tretie pokračovanie Strážcov galaxie. Zatiaľ nepadlo žiadne rozhodnutia, ale očakáva sa návrat Chrisa Pratta a celého tímu. Dejovo bude snímka zasadená do sveta po skončení pokračovania Infinity War.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #superhrdina #Venom #Deadpool 2 #Avengers: Nekonečná vojna #fascinácia