Po Simpsonovcoch je tu trio čudákov na čele s princeznou alkoholičkou

Princezná, elf a démon vojdú do baru... S týmito slovami zverejnil tento týždeň americký tvorca Matt Groening prvé zábery zo svojho nového diela.

24.05.2018 17:41
Princezná Bean, ktorá si rada vypije, divoký... Foto:
Princezná Bean, ktorá si rada vypije, divoký elf Elfo a osobný démon Luci sú hrdinami seriálu Disenchantment.
debata (1)

Po Simpsonovcoch a Futurame pracuje na seriáli s názvom Disenchantment (Rozčarovanie). Svojská animovaná komédia pre dospelých bude mať premiéru na Netflixe 17. augusta. Predstaví partičku čudákov na čele s princeznou alkoholičkou.

Hrdinami nového seriálu z dielne Matta Groeninga sú mladá princezná Bean, ktorá však dosť pije, a jej spoločníci – divoký elf Elfo a osobný démon Luci. „Vo svojej podstate bude Disenchantment o živote a smrti, láske a sexe a o tom, ako sa neprestať smiať vo svete plnom utrpenia a idiotov, napriek tomu, čo vám povedia starší a čarodejníci a iní hlupáci,“ citovala Groeninga tlačová správa Netflixu.

Nový seriál tvorcu Simpsonovcov Matta Groeninga

Prvé zábery z nového seriálu Disenchantment.

Fotogaléria
Princezná Bean, ktorá si rada vypije, divoký...
Princezná Bean, ktorá si rada vypije, divoký...
+1Princezná Bean, ktorá si rada vypije, divoký...

Príbeh seriálu sa odohráva v stredovekom kráľovstve Dreamland (Krajina snov), ktoré sa rozpadá. Ako vymenúva portál Deadline.com, okrem trojice protagonistov sa diváci stretnú aj so zlými obrami, všemožnými variáciami škriatkov, trolmi, harpyami, mrožmi a množstvom hlúpych ľudí.

Hlasy trojici protagonistov požičajú Abbi Jacobsonová, herec a scenárista Nat Faxon, držiteľ Oscara za scenár k filmu Alexandra Paynea Deti moje, a Eric Andre.

„Brilantná práca Matta Groeninga rezonovala naprieč generáciami po celom svete a nemohli sme byť šťastnejší, že na Disenchantment pracujeme spolu s ním,“ povedala za vedenie Netflixu Cindy Hollandová. „Seriál ponesie jeho charakteristický štýl animácie a uštipačný humor dokonale sedí mnohým fanúšikom animácie na Netflixe,“ dodala.

Prvé správy o spolupráci Groeninga a Netflixu sa objavili ešte v roku 2016. Netflix si zatiaľ objednal 20 epizód, ktoré budú rozdelené do dvoch sérií.

Netflix má v ponuke niekoľko vlastných animovaných titulov pre dospelých divákov. Medzi nimi je napríklad populárny seriál BoJack Horseman. Jeho hrdinom je sebadeštruktívny kôň – vyhorená televízna hviezda. Ďalším animákom pre dospelých z dielne Netflixu je nekorektný projekt o „pubertiakoch“ Big Mouth a takisto nekorektnému a vulgárnemu humoru sa nevyhýba ani F is for Family zasadený do 70. rokov minulého storočia. Dospelých divákov bavia na Netflixe aj akvizičné tituly ako Archer v hlavnej úlohe s rovnomenným tajným, agentom či excentrická dvojica Rick a Morty. Okrem toho má Netflix vo svojom portfóliu aj viacero ďalších silných animovaných titulov, ktoré sú určené aj pre menších divákov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Simpsonovci #Matt Groening #Dreamland #Futurama #Disenchantment #Elfo #Luci #Bean