Deadpool 2 je lepší ako jednotka

Marvel studios tento rok vyprodukovali už tretí obrovský film a po Avengers: Nekonečná vojna a po Čiernom panterovi nás do kín opäť láka Deadpool, tentoraz s číslom 2.

03.06.2018 16:30
Deadpool 2 Foto:
Pokračovanie akčnej snímky Deadpool 2 je v slovenských kinách od 17. mája.
debata

Herec Ryan Reynolds znova obliekol svoj červený kostým, chce zmeniť svet, no posledné, čo chce, je stať sa hrdinom. Jeho postava Wade Wilson je samoľúba, sarkastická, drzá a na hrane so všetkými pravidlami. Už v druhom filme Deadpool, ako znie Wilsonovo superhrdinské meno, bojuje za dobro, no z čisto sebeckých dôvodov.

Deadpool je po dvoch rokoch tam, kde by ste ho asi očakávali. Svoju silu využíva už proti silnejším súperom, stále verí, že je dôležité konať dobro, a nezáleží na tom, koľko mŕtvol po ňom ostane. Žije so svojou priateľkou Vanessou, s ktorou plánuje rodinu. Prečo teda na začiatku filmu upozorňuje, že v tomto filme umrie?

Chvíľu sa ocitá pri X-menoch, kde ho Colossus chce vyliečiť z vraždenia, no už pri prvej úlohe, po ktorej sa ocitne vo väzení, zistí, a s ním aj Colossus, že liečba nepripadá do úvahy. Chce teda pracovať na vlastnú päsť, no vo filme sa objavuje Cable, X-man, ktorý cestuje v čase a postaví sa Deadpoolovi zoči-voči. Cable sa ocitá v súčasnosti, pretože chce zmeniť budúcnosť. No z tej si priniesol aj niekoľko zbraní, proti ktorým Deadpool nemá šancu. Záporáka z budúcnosti stvárňuje Josh Brolin. Sivovlasý s kybernetickou rukou a okom dokonale predstavuje komiksovú postavu z deväťdesiatych ro­kov.

Deadpool, keďže vie, že si sám nevystačí, uverejní inzerát a čaká na záujemcov, ktorí sformujú jeho nový tím X-force. Jeho súčasťou je aj Domino, ktorú hrá Zazie Beetz, postava, ktorá sa nikdy nemusí báť, že by jej nepriala šťastena. Šťastie je jej superschopnosť, ktorú efektívne využíva ako v akčných, tak aj vtipných scénach. Herečka bola postavená pred ťažkú úlohu, stvárniť úplne novú postavu inak, ako ju poznajú fanúšikovia komiksov, čo sa jej úžasne podarilo.

Deadpool nezachráni svet, aj keď pre to robí, čo môže, no divákov rozosmeje. Tento film je rovnako vtipný ako jeho predchodca, ak nie vtipnejší, určite emotívnejší a s nečakaným dejom. Určite neodchádzajte na začiatku titulkov, oplatí sa sedieť do úplného konca, ako to už pri filmoch zo štúdia Marvel býva.

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #film #Deadpool 2