Carrie Fisher sa znovu objaví v ságe Star Wars. A nielen ona

Už túto stredu sa má začať nakrúcať ďalší diel stále populárnych Hviezdnych vojen. Epizóda IX mala prísť do kín v máji roku 2019, ale pre produkčné problémy a zmeny vrátane režiséra (Riana Johnsona nahradil J. J. Abrams) a scenáristu (Jacka Tornea nahradil Chris Terrio), sa termín premiéry odložil až na december. Podľa Abramsa sa do filmu vráti aj zosnulá Carrie Fisher ako nezabudnuteľná a už kultová Leia Organa.

31.07.2018 07:00
Carrie Fisher J. J. Abrams Foto: ,
Carrie Fisher spolu s J. J. Abramsom, režisérom filmu Star Wars: Sila sa prebúdza (2015) a tiež Epizódy IX.
debata

Nepôjde však o návrat vďaka CGI technológii ako vo filme Rogue One: A Star Wars Story (2016), pomocou ktorej Carrie Fisherovú vo filme umelo vytvorili špeciálnymi efektmi a navrátili jej podobu z čias štvrtej epizódy z roku 1977. Filmári si tentoraz pomôžu starším nakrúteným materiálom z filmu Star Wars: Sila sa prebúdza (2015), ktorý nebol vo filme použitý.

„Naša rodina je plná očakávania a teší sa, určite rovnako aj fanúšikovia po celom svete. Jej sila bude navždy s nami,“ komentoval tento krok podľa denníka Independent herečkin brat Todd Fisher. „Carrie sme všetci milovali. Nikdy by sme Carrie nepreobsadili ani nepoužili CGI. S podporou a požehnaním od jej dcéry Billie sme našli spôsob, ako vzdať Carrie úctu a niesť ďalej jej odkaz, práve pomocou zatiaľ nevidených záberov nakrútených pre epizódu VII,“ uviedol pre portál Polygon.com režisér J. J. Abrams.

V pripravovanej snímke sa opäť predstaví aj dcéra Carrie Fisher – Billie Lourde, ďalej tiež Billy Dee Williams (ako Lando Calrissian), Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn), Domhnall Gleeson (generál Hux), Adam Driver (Kylo Ren) či Oscar Isaac (Poe Dameron), ale tiež Mark Hamill ako Luke Skywalker. Práve jeho osud je po poslednom diele Star Wars: Poslední jediovia asi najviac otázny, keďže záver filmu naznačoval, že svet hviezdnych vojen už nenávratne opustil. Režisér filmu Rian Johnson sa však k danej scéne vyjadril nejednoznačne a nechal jeho osud predsa len otvorený. „Nechcem byť doslovný, explicitný, pretože mám rád, keď si ľudia vytvoria vlastné interpretácie,“ povedal Johnson pre The Huffington Post.

Herečka Carrie Fisher zomrela 26. decembra 2016 vo veku 60 rokov a zahrala si celkovo v piatich dieloch Hviezdnych vojen: Star Wars: Epizóda IV – Nová nádej (1977), Star Wars: Epizóda V – Impérium vracia úder (1980), Star Wars: Epizóda VI – Návrat Jediho (1983), Star Wars: Sila sa prebúdza (2015) a Star Wars: Poslední jediovia (2017). Epizóda IX bude tretím a záverečným dielom sequelovskej trilógie. Po tej je však podľa týždenníka Time plánovaná ešte ďalšia trilógia v réžii už spomínaného Riana Johnsona. Nová séria bude podľa Lucasfilmu oddelená od Skywalkerovej ságy a sústredí sa na iné postavy z ďalekej, preďalekej galaxie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hviezdne vojny #Star Wars #J. J. Abrams #Carrie Fisher