Festival v Toronte otvorila historická dráma Outlaw King

Medzinárodný filmový festival v Toronte otvorila vo štvrtok večer dráma Outlaw King s Chrisom Pineom v hlavnej úlohe.

07.09.2018 10:58
Billy Howle, Chris Pine, režisér David... Foto: ,
Zľava: Herci Billy Howle, Chris Pine, režisér David Mackenzie a herec Aaron Taylor-Johnson spoločne uviedli film Outlaw King, ktorý festival v Toronte otvoril.
debata

Americký herec, ktorého preslávila rola kapitána vesmírnej lode Enterprise vo filmovej sérii Star Trek, si v historickom epose z dielne spoločnosti Netflix zahral škótskeho kráľa Róberta I.

Dej filmu, ktorý sa nakrúcal v historických škótskych lokáciách, sa odohráva v 14. storočí, kedy Kráľ Róbert I. z rodu de Bruce porazil Angličanov a obnovil tak na dlhú dobu nezávislosť Škótska. Pre Pinea to bola výzva, ktorej sa chopil bez najmenšieho zaváhania.

Zľava: Herečky Maika Monroe, Chloe Grace Moretz... Foto: Reuters, MARK BLINCH
Maika Monroe, Chloe Grace Moretz a Isabelle Huppert Zľava: Herečky Maika Monroe, Chloe Grace Moretz a Isabelle Huppert predstavili v Toronte film Greta.

“Škótsko je podľa mňa jednou z najkrajších krajín na svete, natáčať tam bol nesmierny zážitok. Množstvo času som trávil výskumom a študovaním historickej literatúry, nebolo totiž ľahké nájsť o Róbertovi veľa informácií. O to viac ma to inšpirovalo k tomu, aby som ho stelesnil čo najdôveryhodnej­šie,” uviedol herec počas svetovej premiéry filmu v Toronte.

Réžie projektu sa chopil David Mackenzie, ktorého s Pineom spája predchádzajúca spolupráca na filme Za každú cenu (2016). V historickej snímke Outlaw King si ďalej zahrali Aaron Taylor-Johnson, Florence Pugh, Tony Curran či Stephen Dillane.

Herečka Lea Seydoux (v kreácii Louis Vuitton) a... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Lea Seydoux (v kreácii Louis Vuitton) a jej kolega Matthias Schoenaerts Herečka Lea Seydoux (v kreácii Louis Vuitton) a jej kolega Matthias Schoenaerts spoločne priniesli do Toronta film Kursk.

Zaujímavosťou je fakt, že po prvýkrát otvorila svetový filmový festival snímka, ktorá sa nebude premietať v kinách. Na Netflixe si ju diváci a diváčky budú môcť pozrieť od 9. novembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #film #otvorenie #dráma #MFF Toronto