Televízne tipy Pravdy: Diane Kruger v boji za spravodlivosť aj Vražda v Orient exprese

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 5. do 10. októbra. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

06.10.2018 16:00
Diane Kruger Odnikiaľ Foto:
Diane Kruger v trileri Odnikiaľ (2017) režiséra Fatiha Akina.
debata

Sobota 6. 10.

Odnikiaľ, HBO, 20.00
Nemecko-francúzska snímka o pomste a spravodlivosti režiséra Fatiha Akina získala tento rok Zlatý glóbus ako najlepší zahraničný film. Rozpráva o Katji (Diane Kruger), ktorej život sa otrasie v základoch. Pri bombovom útoku totiž príde o syna Rocca aj o kurdského manžela Nuriho. Ubíjajúce pátranie po páchateľoch a dôvody, ktoré stáli za nezmyselným vraždením, otvárajú staré rany a prebúdzajú pochybnosti. Katja nemôže ísť ďalej s vedomím, že vrahovia jej rodiny chodia beztrestne po slobode. Právnik a Nuriho najlepší priateľ Danilo zastupuje Katju na súde proti dvom podozrivým – mladej dvojici z neonacistickej scény. Hoci Katju proces doženie až na pokraj zrútenia, jednoducho nemá na výber: chce spravodlivosť. Podľa divákov je to „depka ako sviňa a nečakane skvelý film". Pri súde vraj ani nedýchali. Navyše film má vynikajúce dialógy aj herecké výkony, dusnú atmosféru a šokujúce finále.

Legenda o Tarzanovi, Markíza, 20.30
Ak ste kedysi čítali Tarzana, možno budete zvedaví na film Davida Yatesa z roku 2016. Tarzan v podaní Alexandra Skarsgårda zamenil život v africkej džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku svojej milovanej manželky Jane (Margot Robbie). Teraz ho vysielajú opäť do Konga ako obchodného emisára parlamentu, lenže netuší, že má zahrať pešiaka v smrteľne nebezpečnej hre chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale ľudia stojaci za vražedným sprisahaním zasa netušia, s kým majú tú česť. Niekto mal nulové očakávania a film ho príjemne prekvapil, ďalší divák tvrdí, že to rozhodne nie je najvydarenejší film, ale očakával niečo oveľa horšie. Radšej si to pozrite.

Nedeľa 7. 10.

Vražda v Orient exprese, HBO, 20.00
A je tu ďalšia klasika v novom vydaní, tentoraz od Agathy Christie. Ak aj poznáte príbeh a jeho vyústenie, stojí za pozretie. Na pripomenutie: V prepychovom európskom vlaku, ktorý na sklonku zimy mieri na západ, sa stane šokujúca vražda zámožného amerického obchodníka. Súkromný detektív Hercule Poirot preteká s časom, aby medzi pasažiermi odhalil vraha, kým on či ona znovu udrie – pretože podozrivý je úplne každý! Režisérom štýlového a napínavého detektívneho filmu je Kenneth Branagh. Ten stojí aj na čele hviezdneho hereckého obsadenia: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz a Judi Dench. A dokonca sa tam mihne aj baletná star – Sergej Polunin! Už len preto stojí za to venovať filmu čas.

Pondelok 8. 10.

Muž v tieni, Jednotka, 20.30
Roman Polanski podľa románu Roberta Harrisa v roku 2010 vytvoril napínavý príbeh spisovateľa, ktorého najmú, aby ako ghostwriter spísal pamäti britského premiéra. Dej začne naberať na obrátkach, keď zakrátko na opustenú zimnú pláž známeho amerického letoviska more vyplaví mŕtvolu jeho predchodcu na tomto literárnom projekte. Ghostwriter, čiže duch, si uvedomí, že prijatím atraktívnej práce urobil strašnú chybu: ukazuje sa, že v expremiérovej minulosti sa skrývajú tajomstvá so silou zabíjať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízne tipy #Legenda o Tarzanovi #Vražda v Orient exprese #Odnikiaľ