Verný či nie? Film Ten, kto ťa miloval hovorí o kríze dôvery

V jednom z bratislavských multiplexov uviedli v pondelok večer v slávnostnej premiére novú českú detektívnu komédiu Ten, kto ťa miloval režiséra Jana Pachla. Na uvedení filmu sa zúčastnil jeho producent Adam Dvořák a tri hlavné ženské predstaviteľky Soňa Norisová, Eva Holubová a Lívia Bielovič.

30.10.2018 12:00
Ten, kto ťa miloval Foto:
Herci z filmu Ten, kto ťa miloval Soňa Norisová a Pavel Řezníček.
debata (1)

V celovečernej komédii na námet rovnomenného detektívneho románu režisérky a scenáristky Marie Poledňákovej si popri ústredných ženských protagonistkách zahrali Pavel Řezníček, Hynek Čermák, Lukáš Vaculík, Václav Postránecký, Kryštof Racek a ďalší.

Kapitán Kalina, nepodplatiteľný policajt, milujúci manžel, skvelý otec a úžasný syn iróniou osudu hneď na začiatku deja zomrie pri autonehode spôsobenej zlým výberom pneumatík a následne o ňom začnú na povrch vychádzať podozrivé skutočnosti nasvedčujúce tomu, že svoju manželku dlhší čas podvádzal. Vande sa tak na základe niekoľkých nechcených indícií, fotiek a mierneho ohovárania zakrátko zrúti svet dlho neotrasiteľnej dôvery. Napriek tomu však nemôže uveriť tomu, že by jej bol manžel skutočne neverný, a tak sa z nej v snahe dozvedieť sa pravdu stane amatérsky detektív, ktorý má pri sebe tím výborných kriminalistov v podobe dvoch malých synov, svokry a jedného praktického doktora.

„Nie je to tak celkom detektívka, skôr je to film o otázke dôvery v rodine, ktorý odráža to, ako rýchlo človek dokáže podľahnúť nejakému klamu tým, že uverí, že by ten druhý mohol byť neverný alebo že proste spravil niečo zlé… Sú tam zároveň zaujímavé zvraty, prekvapivé aj pre diváka, ale dopadne to nakoniec veľmi pekne a myslím, že v konečnom dôsledku sa to dá označiť ako taká pekná vianočná rodinná komédia,“ povedala pre agentúru SITA predstaviteľka Vandy Soňa Norisová.

Atmosféru filmu dotvára práve predvianočný čas, do ktorého tvorcovia dej snímky zasadili. Dvořák hodnotí toto rozhodnutie veľmi pozitívne. „Ja si myslím, že tým filmom si môžu diváci práve vykompenzovať stres prameniaci zo zháňania vianočných darčekov, môžu sa na tento nastávajúci čas pozrieť trošku z nadhľadu a v pokoji a skôr sa zasmiať tomu, čo v strese kvôli všetkým tým vianočným prípravám robíme a ako to vlastne pôsobí smiešne a komicky,“ poznamenal producent.

Novinku uvedú v slovenských kinách do distribúcie 8. novembra.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Soňa Norisová #Lukáš Vaculík #Hynek Čermák #Ten kto ťa miloval