Televízne tipy Pravdy: Môj brat Simpel aj Žert podľa Kunderu

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 28. februára do 1. marca. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

08.03.2019 09:00
Môj brat Simpel Foto:
Záber z filmu Môj brat Simpel.
debata

Piatok 8. 3.:

Elvis Presley: Večné hľadanie (1, 2), HBO, 12.15
Dvojdielny dokument ponúka divákom ucelený pohľad na tvorivú cestu kráľa rokenrolu od jeho detstva až po posledné nahrávky zo štúdia Jungle Room z roku 1976. Nemajú chýbať úchvatné atmosférické zábery z Gracelandu, Elvisovho kultového sídla, a vyše 20 nových, exkluzívnych rozhovorov s hudobníkmi, producentmi, technikmi, režisérmi a ďalšími umelcami, ktorí ho poznali alebo ktorých ovplyvnil.

Sobota 9. 3.:

Pelikán, FilmBox, 10.45
Fínske filmy u nás nevidno často, tento spred 15 rokov má byť dosť uletený. Podľa tvorcov ide o humorné dobrodružstvá pelikána a malého chlapca vo svete, kde čiara deliaca skutočnosť od fikcie nie je vždy zreteľná. Pelikán pristane vo Fínsku a jeho fascinácia ľuďmi narastie do takých rozmerov, že sa rozhodne byť ako oni. Nájde si prácu v opere, spriatelí sa s dvoma deťmi a zamiluje sa do roztomilej baleríny. Keď sa za dramatických okolností odhalí jeho skutočná identita, odvezú ho do zoo. Deti mu pomôžu utiecť. Pelikán, sklamaný tým, ako s ním ľudia zaobchádzali, sa lúči so svojimi priateľmi a vracia sa späť ku svojmu vtáčiemu životu. Film je podľa hŕstky divákov, ktorí ho už videli, vraj čudný, ale pozoruhodný. Páčiť by sa vraj mohol hlavne deťom.

Nedeľa 10. 3.:

Môj brat Simpel, Cinemax, 12.35
Ben a jeho brat boli odmalička najlepší kamaráti. Napriek tomu, že sa teraz 22-ročný Simpel mentálne zastavil na úrovni trojročného dieťaťa. Keď im nečakane zomrie matka, bratia vyrazia na bláznivú spoločnú odyseu s cieľom nájsť svojho otca – inak Simpel skončí v domove pre mentálne postihnutých. Nemecký film z roku 2017 je veľmi emotívny a herec David Kross vraj skvele a s citom hrá mentálne postihnutého. Na filmovom portáli csfd získal hodnotenie 78 %.

Renoir, Dvojka, 21.35
Francúzsky životopisný film o impresionistickom maliarovi sa odohráva na Azúrovom pobreží v roku 1915. Na sklonku života je Renoir zasiahnutý stratou milovanej ženy, artritickými bolesťami vysokého veku aj desivými správami o tom, že jeho syn Jean bol zranený v boji. Do jeho života však vstúpi mladé dievča a maliar získa novú energiu. Živelná Andrée sa stane jeho poslednou modelkou a prameňom omladenia. Jean sa vracia domov na rekonvalescenciu a rovnako ako otec podlieha novej, ryšavej hviezde na Renoirovej oblohe… Krásny film, ktorý sám pripomína impresionistic­ký obraz.

Pondelok 11.3.:

Neha, Cinemax, 13.05
Talianska dráma sa má odohrávať v súčasnom Neapoli. Je o starnúcom vdovcovi Lorenzovi, ktorý sa nestýka so svojimi deťmi. Postupne sa však spriatelí s novou rodinou odvedľa, ktorá preňho stelesňuje všetko, čo mu u vlastných detí chýbalo. Vo vzduchu však visí strašný zločin. Znie to napínavo.

Korporácia, Cinemax, 18.20
A toto môže byť zaujímavé – francúzsky film o Emilie, mladej manažérke v nadnárodnej spoločnosti, ktorá má na starosti ľudské zdroje. Bez mihnutia oka robí kroky, ktoré ničia nejedného pracovníka – kým sa nestane svedkom samovraždy jedného z nich. Emilie je vraj veľmi nesympatická, no film napínavý.

Utorok 12. 3.:

Žert, CS Film, 20.00
A teším sa aj na trezorový film Jaromila Jireša podľa skvelého Kunderovho románu z roku 1968.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Elvis Presley #neha #televízne tipy #Renoir