Televízne tipy Pravdy: Príbeh storočného starčeka aj dráma Julieta

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 28. júna do 3. júla. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

28.06.2019 16:04
Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol Foto:
Diváci si budú môcť v pondelok 1. júla na Jednotke pozrieť aj tragikomédiu Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol.
debata

Sobota 29. 6.

Európske zámky a paláce, ČT2, 14.40

Z tohto seriálu som videla diel o zámkoch na Loire, ktorý bol skvelý. Uvidíme, čo sa dozvieme o zámkoch v talianskom Piemonte.

Tajomstvo hradu v Karpatoch, ČT1, 15.55

A zo zámku šup rovno na tajomný hrad. České spracovanie verneovky v réžii Oldřicha Lipského z roku 1981. Hrajú Michal Dočolomanský, Vlastimil Brodský, Miloš Kopecký, Jan Hartl a Rudolf Hrušínský.

Julieta, JOJ Cinema, 20.15

A pri tajomstvách možno ostať aj večer, ak prepnete na Almodóvarovu drámu z roku 2016. Julieta, žena stredného veku, býva v Madride s priateľom Lorenzom. Obaja sa chystajú presťahovať do Portugalska, keď náhodne stretnú Beu, bývalú najlepšiu priateľku ich dcéry Anti. Tá prezradí, že Anti žije vo Švajčiarsku a má tri deti. Julieta o svojej dcére nevedela nič 12 rokov.

Nedeľa 30.6.

Rampage: Ničitelia, HBO, 20.00

V lete má človek občas náladu aj na ľahšie žánre. Asi tam bude patriť aj film o samotárskom primátológovi Davisovi (Dwayne Johnson), ktorý sa stará o výnimočne inteligentného gorilieho samca, albína Georgea. Nevydarený genetický experiment však zmení mierneho ľudoopa na obrovské zúriace monštrum. Čoskoro sa ukáže, že podobne zmutovali aj ďalšie zvieratá. Umelo vytvorení alfa predátori sa rútia Severnou Amerikou a ničia všetko, čo im príde do cesty. Davis začne spolu so zdiskreditovanou genetickou inžinierkou vyvíjať protilátku – aby zastavil hroziacu celosvetovú katastrofu, ale aj aby zachránil netvora, ktorý býval jeho priateľom.

Pondelok 1. 7.

Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol, Jednotka, 20.30

Bláznivý, aj keď celkom iným spôsobom, je aj švédsky film z roku 2013 podľa knižného bestselleru. Allan Karlsson má sto rokov. V domove dôchodcov, kde žije, pre neho chystajú veľkú narodeninovú oslavu. On však má celkom iné plány, a tak vylezie z okna a zmizne. Vydá sa na dobrodružnú cestu.

Gösta, HBO, 22.00

Gösta je 28-ročný detský psychológ, ktorý získa prvú prácu v malom vidieckom meste. Presťahuje sa zo Štokholmu a prenajme si chatu uprostred lesov. Gösta chce byť najmilším človekom na svete a pomáhať každému, koho stretne. Niekedy sa to darí, inokedy nie. Dlho očakávaný severský seriál je prvým televíznym počinom populárneho švédskeho režiséra Lukasa Moodyssona (Láska je láska, Spoločne, Mamut), ktorý o projekte povedal: „Chcel by som, aby bol Gösta zmesou veselohry a Dostojevského: taký vtipný, ako sa len dá, a taký vážny, ako sa len dá.“

Utorok 2.7.

Paríž 15:17, Cinemax, 20.00

Film Clinta Eastwooda o skutočných hrdinoch našej doby. Trojica amerických vojakov cestujúcich po Európe zachránila životy vyše 500 ľudí. Vo vlaku do Paríža v lete 2015 zmarili teroristický útok. Traja statoční hrajú sami seba.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Televízia #televízne tipy Pravdy