Televízne tipy Pravdy: Óda na krásy Zeme aj 6 spôsobov, ako zomrieť v Amerike

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 29. augusta do 4. septembra. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

30.08.2019 16:00
festivalu Viva Musica! Symfónia o Zemi Foto:
Záverečný koncert festivalu Viva Musica! Symfónia o Zemi na počesť šesťdesiatin Pavla Barabáša.
debata

Piatok 30. 8.

Máš ju!, Cinemax, 21.30
Každý rok sa päť veľmi súperivých priateľov zostra pustí do mesiac trvajúcej hry na babu, ktorú hrajú už od prvej triedy; v hre, kde neplatia žiadne obmedzenia, riskujú krk, prácu aj svoj vzájomný vzťah, len aby jeden druhého zrazili k zemi s víťazným pokrikom: Máš ju! Tento rok sa hra koná v rovnakom termíne, ako svadba jediného doteraz neporazeného hráča, čo by z neho konečne malo urobiť ľahký terč. Ale on je pripravený.

Sobota 31.8.

Dobrodružstvá rabína Jakoba, Jednotka, 20.30
Tak dlho som túto francúzsku komédiu s Louisom Funésom z roku 1973 nevidela, že si ju rada pripomeniem. Rabín Jakob cestuje z New Yorku do Paríža, kde už niekoľko desiatok rokov nebol. Viktor Žlna je bohatý podnikateľ, ktorý sa ponáhľa pre blížiacu sa svadbu svojej dcéry. Osud však cesty týchto dvoch celkom rozdielnych mužov spojí úplne nepredvídateľným spôsobom.

Nedeľa 1.9.

Věčně tvá nevěrná, Markíza, 20.30
Česká komédia z roku 2018 o dlhoročných manželoch Josefovi a Miluške. Josef svoju ženu síce miluje, ale tiež má slabosť pre krásne ženy. A tak sa občas s niektorou spriatelí o niečo viac ako treba. Sľubné obsadenie: Lenka Vlasáková, Saša Rašilov, Vilma Cibulková, Natália Germani, Jiří Lábus.

Symfónia o Zemi, Jednotka, 21.30
Ak ste nestihli záverečný koncert festivalu Viva Musica! na počesť šesťdesiatin Pavla Barabáša, je šanca pozrieť si záznam z tejto jedinečnej hudobno-obrazovej pocty prírode. Ale aj tí, čo koncert navštívili, si iste radi vypočujú úžasnú hudbu Michala Novinského, Martina „Maoka“ Tesáka, Oskara Rózsu a dokumentaristovho syna Maroša Barabáša v podaní symfonického orchestra, ktorý dirigovala Michaela Rózsa Růžičková. A k tomu zábery prírody z niekoľkých Barabášových expedícií.

Alternatívne konce: 6 nových spôsobov, ako zomrieť v Amerike, HBO, 21.35
Dokument vraj ponúka neprikrášlený pohľad na to, čo znamená byť smrteľne chorý. Zachytáva proces rozhodovania, či na sklonku života využiť lekársku pomoc, a zameriava sa na spôsoby, akými môže človek osláviť svoj život chýliaci sa ku koncu.

Utorok 3. 9.

Básnik zo škôlky, Cinemax, 20.00
Štyridsaťročná Lisa Spinelli (skvelá Maggie Gyllenhaal) žije nudný a šedivý život na predmestí New Yorku. Manželstvo je stereotypné, vlastné deti o ňu nejavia záujem a neuspokojuje ju ani práca učiteľky v škôlke. Jediným únikom z každodennosti je večerný kurz poézie na dolnom Manhattane. Jedného dňa Lisa zistí, že jeden päťročný chlapec z jej triedy má básnické nadanie, o akom sa jej ani nesnívalo. Celkom ju uchváti. Fascinácia sa čoskoro premení na posadnutosť, keď Lisa prekročí hranice, aby dieťa ochránila pred banálnym životom, ktorý sama tak dobre pozná.

Ovečky božie, HBO, 21.00
Seriál rozpráva ponurý gotický príbeh troch výstredných mníšok, ktoré od seba delí vekový rozdiel celej jednej generácie. Ich život v kláštore na odľahlom ostrove naruší príchod nevítaného hosťa Otca Ignáca, ktorý ich svet navždy zmení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavol Barabáš #Viva Musica! #Maggie Gyllenhaal #televízne tipy