Nielen deti budú nadšené! Prichádza druhé Ľadové kráľovstvo

Filmy z dielne rozprávkového koncernu Disney patria k tomu najlepšiemu, čo sa v animovanej tvorbe vyrába. Avšak Ľadové kráľovstvo prekvapilo celosvetovým úspechom a stalo sa doslova kultom.

26.09.2019 16:40
ľadové kráľovstvo, frozen, frozen 2, olaf,... Foto:
Nové pokračovanie sa nezaobíde bez snehuliaka Olafa, ten sa postará o mnohé vtipné momenty.
debata

Keď sa v roku 2013 rozprávka objavila v kinách, okamžite ovládla rebríčky návštevnosti. Ľadový príbeh mal rozpočet neuveriteľných 150 miliónov dolárov, čo je animovaný film vysoká suma, celosvetové tržby však prekročili 1.2 miliardy.

Postavičky z filmu – Anna, Elsa alebo Olaf – sa stali horúcim obchodným artiklom a zhypnotizvali milióny detí po celom svete a prinášajú ďalšie značné finančné príjmy pre filmové štúdio. V novodobej histórii nevzbudil iný animovaný film taký veľký záujem divákov ako Ľadové kráľovstvo. Preto nie je prekvapením, že Disney mieni s Ľadovým kráľovstvom pokračovať.

Na pokračovanie príbehu, inšpirovaného rozprávkou Snehová kráľovná od Hanse Christiana Andersena, svet musel počkať až šesť rokov. Koncom novembra však príde do kín druhé pokračovanie a vrátia sa všetky postavy, ktoré si v prvom filme získali srdcia divákov. A pribudne aj niekoľko nových.

Ľadové kráľovstvo 2 bude v poradí 58 filmom vyprodukovaným rozprávkovým štúdiom Disney. Dej filmu sa bude odohrávať tri roky po udalostiach z prvého filmu. Po zdanlivom happyende sa opäť do kráľovstva Arendelle vkráda nebezpečenstvo. Kráľovná Elsa počuje tajomné hlasy zo Severu, tie ju akoby volali a ona nemôže volaniu odolať a vydáva sa do neprebádaných oblastí. Nebude však sama. Po jej boku verne stojí jej sestra Anna, Kristoph, sob Sven a nebolo by to Ľadové kráľovstvo bez popleteného snehuliaka Olafa.

Práve tajomné hlasy majú doviesť Elsu na miesta, ktoré skrývajú pôvod jej ľadových schopností, no nájde tam čosi viac a navyše bude musieť znova zachraňovať celé kráľovstvo.

Disney od dvojky očakáva ďalší megaúspech, ktorý sa bezpochyby dostaví. Čo to naznačuje aj samotný trailer, ktorý si za dva dni od zverejnenia pozrelo viac ako 10 miliónov ľudí a číslo rýchlo rastie ďalej. Dá sa predpokladať, že kiná znova zažijú nápor.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Disney #Ľadové kráľovstvo #Ľadové kráľovstvo 2