Takto vyzerá pokračovanie Perinbaby! Vonku je prvý trailer

Kultová rozprávka o Perinbabe znovu ožíva. Jej hlavným hrdinom bude tentoraz Lukáš, syn Alžbetky a Jakuba. Pozrite si prvý teaser trailer, do kín sa rozprávka dostane v priebehu budúceho roka.

19.11.2019 11:07 , aktualizované: 13:41
perinbaba, perinbaba 2, perinbaba a dva svety, Foto:
Perinbaba a dva svety sa dostane do kín v roku 2020.
debata

Prvú časť kultovej rozprávky mohli diváci vidieť v roku 1985. Pokračovanie sa začína tam, kde sa skončil pôvodný príbeh. Pri veternom mlyne, ktorý postavil Jakub. Z hercov bude hrať v pokračovaní len Petra Kolevská-Vančíková, ktorá predstavuje Alžbetku.

Tentoraz je však už matkou 14-ročného Lukáša v podaní mladého herca Lukáša Frlajsa. Ten sa podobne ako jeho otec Jakub vyberie do sveta hľadať šťastie a lásku. Aj v tomto prípade na neho bude dávať pozor Perinbaba a na plátno sa vráti známa herečka Giuletta Masina. Hoci je talianska diva už 25 rokov po smrti, režisérovi pri jej „oživení“ pomôžu najnovšie filmárske technológie a počítačovú grafiku využijú vo viacerých scénach.

Vo filme budú účinkovať aj dve postavy, ktoré stvárnili už nežijúce herečky. Postava Perinbaby a Zubatej. Filmári ich na účinkovanie do filmu „oživia“ vďaka moderným technológiám. Ďalej sa objavia herci Ivan Romančík, René Štúr, Dan Nekonečný, Klára Cibulová. Česká herečka Sabina Skalická bude predstavovať mladú „Zubatú“. Štáb tvorila viac ako stovka ľudí a vo filme si zahrá aj vyše 170 komparzistov.

„Film Perinbaba ako vianočná rozprávka vychoval na Slovensku tri generácie. Stala sa takou populárnou, že sa teší záujmu divákov aj po tridsiatich piatich rokoch. Po celý čas som dostával od divákov listy so žiadosťou, aby som nakrútil pokračovanie. Dlho som váhal… " vyjadril sa Jakubisko o obľúbenom filmovom príbehu. „Po tridsiatich piatich rokoch som sa však rozhodol nakrútiť iný príbeh. Perinbaba a Dva svety. Sen vo sne, príbeh v príbehu. Pretože vždy máme možnosť si vybrať jeden z dvoch svetov. Zázraky sa nestávajú iba vo sne, ale i v živote. Ak po niečom skutočne túžime, splní sa nám to," vysvetlil.

Nová Perinbaba podľa neho nebude klasická rozprávka. „Nemám rád príbehy, v ktorých hlavný hrdina sedí po celý čas za pecou, potom strčí každého do vrecka, a pečené holuby mu padajú len tak… Deti by mali mať vzory v ľuďoch, ktorí cieľavedome a vlastným pričinením dosiahnu svoje šťastie. V príbehu dominuje fantázia, humor a poézia. Môj Lukáš, syn Alžbetky a Jakuba, sa vyberie do sveta, hľadať šťastie a lásku. Na svojej púti, sa často dostane na rázcestie, a musí si vybrať, ktorou cestou sa vydá. A každé rozhodnutie, či už dobré, alebo zlé, mu zmení život. Rovnako ako nám v reálnom živote. Vytvoril som bizarný svet snov, ktoré sa stávajú realitou," dodal filmár.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #juraj jakubisko #Perinbaba #Perinbaba 2