Na Štedrý večer nová rozprávka Čarovný kamienok aj Tri oriešky pre Popolušku

Aký by to bol Štedrý deň bez rozprávok? Všetky televízie ich ponúkajú plným priehrštím.

24.12.2019 07:00
carovny kamienok maly Foto:
Rozprávku Čarovný kamienok uvidia diváci na Štedrý večer na Jednotke o 19.45 h.
debata

Markíza hneď 24. decembra ráno o šiestej odštartuje sériou animovaných rozprávok pre deti, dopoludnia o 10.25 zreprízuje film Snehulienka a lovec, o 12. 40 nasleduje slovenská rozprávka Plavčík a Vratko, po nej si o 14.20 deti i dospelí môžu pozrieť príbeh o čarodejníkovi Harrym Potterovi a kameni mudrcov.

O 17.00 je čas na nesmrteľnú Jakubiskovu rozprávku Perinbaba. Nálož rozprávok preruší až o 18.45 špeciálna vianočná epizóda seriálu Oteckovia nazvaná Vianočný zázrak. Po Oteckoch sú na rade už tradičné Hřebejkove Pelíšky a potom Popoluška – ale pozor, americká verzia z roku 2018 s Emmou Rigbyovou.

Kto nedá dopustiť na klasiku, ten si Tri oriešky pre Popolušku českého režiséra Václava Vorlíčka môže pozrieť na televízii JOJ o 19.00. Čarovná rozprávka s Libušou Šafránkovou, Pavlom Trávníčkom a romantickou hudbou Karla Svobodu sa stala nestarnúcim vianočným fenoménom pre všetky generácie.

Rozprávku Tri oriešky pre Popolušku odvysiela... Foto: JOJ
Tri oriesky pre Popolusku 02 Rozprávku Tri oriešky pre Popolušku odvysiela na Štedrý večer o 19.00 TV JOJ.

JOJ na Štedrý deň ponúkne aj animovanú rozprávku Na vlásku: Príbeh pokračuje (8.00), českú hranú rozprávku Najlepší priateľ (9.45), po nej S čerty nejsou žerty od Hynka Bočana (11.20), hneď po tom dva diely animovanej Doby ľadovej – Mamutí tresk (14.10) a Mamutie Vianoce (15.30), animované Ľadové kráľovstvo (17.20) a starú českú rozprávku Bol raz jeden kráľ (20.20)

Jedinú novú rozprávku na Štedrý večer ponúka Jednotka, a to Čarovný kamienok o 19.45 h. Humorne ladená televízna rozprávka je o čarovnom kamienku, ktorý plní želania, a o sile lásky, ktorá prekoná aj ľudskú chamtivosť.

Čarovný kamienok vnáša do duší a sŕdc nenávisť, zlobu, hašterivosť, ale aj lásku, dobro a súcit podľa toho, čo si ľudská bytosť želá. Čarovný kamienok sa po mnohých krušných i krásnych chvíľach nakoniec vracia späť – do rúk vládcov lesa. Rozprávku režírovala Kristína Herczegová a hrajú v nej Zuzana Bydžovská, Ady Hajdu, Adela Mojžišová, Ivana Mikulčíková-Wojtylová, Jakub Jablonský, Daniel Žulčák, Kristína Spáčová, Anna Javorková, Milan Bahúl, Dominik Budinský, Jakub Rybárik a Ivo Gogál.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #rozprávky #TV program #Tri oriešky pre Popolušku #Čarovný kamienok