Čiernu komédiu Parazit uvedú v režisérskej čiernobielej verzii

Horúci oscarový kandidát Parazit, ktorý získal šesť nominácií, sa objaví v kinách aj v špeciálnej režisérskej čiernobielej verzii.

04.02.2020 05:00
Parazit1 Foto:
Záber z filmu Parazit.
debata

Kórejský režisér Bong Joon-ho si tak splnil svoj dávny sen o čiernobielom filme. Diváci si môžu pozrieť túto verziu od 10. februára. TASR o tom informovala Lucia Mandincová z Asociácie slovenských filmových klubov (ASFK).

Snímke sa v slovenských kinách darí tretí mesiac a pozitívne divácke reakcie ju radia medzi najlepšie hodnotené filmy roku. V súvislosti s uvedením Oscarov zažíva Parazit ďalšiu vlnu záujmu.

Kórejský film režiséra Bong Joon-hoa má šesť nominácií na Oscara. Prestížne ocenenie môže získať 9. februára v kategóriách za najlepší film, réžiu, pôvodný scenár, najlepší cudzojazyčný film, výpravu a strih. Snímka už získala aj Zlatý glóbus za najlepší zahraničný film. Parazit sa navyše stal historicky prvým cudzojazyčným filmom, ktorý získal hlavnú cenu Screen Actors Guild Awards za najlepšie herecké obsadenie.

Čierna komédia sleduje chudobnú, ale prefíkanú štvorčlennú rodinu, ktorá sa rozhodne infiltrovať do bohatej domácnosti biznismena Parka. Rozpráva o tom, čo sa môže stať, keď sa stretnú dva odlišné svety. Originálne dielo majstrovsky pracuje s prvkami trileru, drámy, ale aj satiry a prináša vtipný a nepredvídateľný divácky zážitok. Mnohí ho označili za najzábavnejšieho víťaza festivalu v Cannes od obdobia Pulp Fiction. Parazit mal na Slovensku premiéru 5. decembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #parazit