RTVS si vo vysielaní pripomenie herečku Evu Kristinovú

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) si vo vysielaní pripomenie Evu Kristínovú. Výnimočná slovenská herečka zomrela v nedeľu 14. júna vo veku 91 rokov. Dvojka odvysiela v pondelok o 17.25 h Návraty k hereckým legendám.

15.06.2020 14:00
debata

Diváci si ju môžu pripomenúť aj o 20.10 h v relácii Anjeli strážni, na Jednotke o 22.45 v zábavnom programe Takí sme boli a tiež v rozhlasovom vysielaní. Herecké majstrovstvo Evy Kristínovej prinesie verejnoprávna televízia aj v utorok 16. júna o 10.00 h na Dvojke v inscenácii Lucrezia Borgia.

Rádio Devín si v rámci Ladenia pripomenie v pondelok o 15.45 h básnické interpretačné umenie Evy Kristinovej. V rámci Dramatického Rádia Devín uvedie v utorok (16. 6.) o 20.00 h hru Terézie Vansovej Vlčia tma a Boženy Slančíkovej Timravy Žriedla – Ťapákovci, v ktorých stvárnila hlavnú úlohu. Zosnulú herečku si vo vysielaní pripomenie aj Rádio Slovensko a Rádio Regina Západ.

Eva Kristinová začala študovať na Štátnom konzervatóriu v Bratislave v roku 1949. Vďaka výnimočnému talentu ju prizvali aj k hosťovaniu v Slovenskom národnom divadle, kde pôsobila takmer 40 rokov. Okrem výrazných dramatických postáv sa vynikajúco zhostila aj úloh slovenskej ženy, a to napríklad vo filme Bičianka z doliny či v televíznych filmoch ako Rysavá jalovica, Kubo či Rok na dedine.

V roku 2008 jej prezident Ivan Gašparovič udelil štátne vyznamenanie Rad Ľudovíta Štúra I. triedy za mimoriadne zásluhy v oblasti rozvoja slovenského divadelného umenia a kultúry.

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Eva Kristinová