Jakub Spišák: Pre mňa je táto rozprávka darček

Pochádza z hereckej rodiny, ale na Slovensku sme ho vo filme ani v divadle ešte veľmi nevideli. Jakub Spišák má 25 rokov a v tohtoročnej vianočnej rozprávke hrá mlynárovho syna Jakuba.

29.07.2020 09:00
jakub spisak Foto:
Pre Jakuba Spišáka je účinkovanie v pripravovanej ropzrávke prvou veľkou filmovou úlohou.
debata

V novej rozprávke O liečivej vode hráte hlavnú mužskú postavu, môžete nám ju predstaviť?

Hrám mlynárovho syna Jakuba. Je to dobrodruh, svetaznalý mladý človek, ktorý pred desiatimi rokmi zachránil princeznú a teraz sa vracia domov. Je to kladný hrdina, ktorý sa po hlave vrhá po správnom čine. Jakub po celý čas verí na vodný svet, aj keď všetci ostatní si myslia, že blúzni.

Aké bolo vaše stretnutie s vodným svetom v realite?

Pri nakrúcaní v Tomášikove v ramene Malého Dunaja som musel bežať cez rieku, a hoci voda nie je až taká vysoká, v niektorých miestach som sa až po pás ponoril do blata. To ma trocha prekvapilo… V noci som zas musel do tej rieky skákať, celý sa ponoriť a plávať v tej studenej vode, ale našťastie som mal na sebe neoprén a neochorel som. Napriek tomu sa mi estetika tejto rozprávky veľmi páči a čakám, čo tu ešte uvidím.

Doteraz sme vás ešte vo filme nevideli…

Som zo Slovenska, ale považujem sa skôr za českého herca, lebo som vyštudoval herectvo v češtine, v Brne na Janáčkovej akadémii múzických umení. Toto je moja prvá veľká rola, len v rozprávke Láska na vlásku som hral bratovi Samuelovi dabléra, pretože sa na seba podobáme.

Rozprávky vždy patria k Vianociam a aj táto sa má vysielať práve cez vianočné sviatky, takže svoj prvý film dostanete ako darček…

To určite. Všetky Vianoce sú pre mňa špeciálne, lebo sú plné tradícií. Ale zažil som aj netradičné Vianoce, keď som bol v Amerike, pretože tam sa 24. decembra nedeje vôbec nič, sviatok majú až na druhý deň ráno. Bolo to pre mňa o to smutnejšie, že mám 24. decembra narodeniny a namiesto štedrej večere som mal pizzu… Keď sa rozprávka O liečivej vode bude vysielať na Vianoce, bude to pre mňa dvojnásobný darček!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #rozprávka