Dotočili remake Úplných cudzincov

Komédiu Známi neznámi, adaptáciu svetoznámej predlohy Úplní cudzinci režiséra Paola Genovesa, dotočila v stredu 26. augusta v Bratislave s osobnosťami súčasného slovenského a českého filmu debutujúca režisérka Zuzana Marianková.

29.08.2020 11:00
FOTO.00 01 59 05.Still001 Foto: , ,
Jednu z hlavných postáv stvárnil vo filme Tomáš Maštalír. Na snímke je počas príprav na natáčanie.
debata (2)

Počas dvojtýždňového intenzívneho nakrúcania sa na pľaci stretli Táňa Pauhofová, Tomáš Maštalír, Petra Polnišová, Sväťo Malachovský, z českých hercov Klára Issová, Martin Hofmann, Tomáš Měcháček a Anna Kadeřávková. Scenár pre remake napísal Petr Jarchovský. Slovenská premiéra komédie Známi neznámi je naplánovaná na 26. novembra.

Zápletka je pomerne jednoduchá, počas silvestrovskej večere sa v byte stretnú kamaráti, známi, ktorí sa pomerne dobre poznajú až do momentu, keď jeden z nich príde s nápadom vyložiť telefóny na stôl. Dohodnú sa, že prichádzajúce esemesky či hovory budú k dispozícii všetkým. „Pri takýchto projektoch je dôležité, hlavne ak ide o partnerské dvojice, aby fungovala chémia, bez ohľadu na to, či sú herci dobrí alebo nie. Výsledok je ešte hlboko v strižni, ale môj pocit je taký, že tie dvojice, a vôbec celá partia zapasovali do seba,“ konštatoval na stretnutí s médiami Maštalír.

Spokojnosť s nakrúcaním vzťahovej komédie plnej humoru a ľudskosti, ale aj odhalených pikantných tajomstiev vyjadril aj Hofmann. „Bolo to veľmi fajn, som rád, že som tu bol, hlavne sa pracovalo a nebol čas na relaxáciu. V meste som nebol ani raz. A dnes, keď môžem ísť do mesta, tak už na to nemám paru,“ komentoval náročné nakrúcanie v slovenskej metropole český herec, ktorého diváci môžu poznať z komédií Teroristka, Ženy v běhu, ale najmä z úspešného seriálu Most!.

„Bola to veľmi profi partia, disciplinovaná, málo sa ‚neposlúchalo‘, nebol na to čas. Veľmi milé stretnutie s kolegami,“ zhodnotil spoluprácu so „slovenskou družinou“ Hofmann, ktorého na nakrúcanie Známych neznámych primárne prilákal „inteligentný a nadpriemerný text“. Vďaka filmu Čiara bol však zvedavý aj na to, či na filmovačke v Bratislave stretne svojho slovenského kolegu Maštalíra. „Veľa som o ňom počul, že je vynikajúci spevák, a musím povedať, že spevák je fantastický, veľmi ma to stretnutie potešilo,“ rozosmial novinárov herec, ktorý má podľa vlastných slov zatiaľ z nového filmu radosť. „Dúfam, že keď to uvidím, z toho ešte budem mať radosť,“ doplnil.

Pauhofová považuje celý projekt za absolútny zázrak. „V období, keď zo dňa na deň nevieme, čo bude, či budú môcť naši českí kamaráti docestovať z Česka, či sa nezatvoria hranice, či niekto z nás neochorie atď., bol to obrovský risk a veľká odvaha od producentiek,“ dodala k snímke, za ktorou podľa slov herečky cítiť nadšenie a to, že tvorcovia a herci sa majú skutočne radi. „Dúfam, že to prenikne aj na plátno,“ vyjadrila sa.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Jarchovský #Úplní cudzinci