COVID-19 spôsobil zmeny v talkšou Trochu inak

Talkšou Trochu inak s Adelou, ktorú vysiela RTVS na Dvojke raz mesačne, ovplyvnila koronakríza. Štyri časti, ktoré mali byť odvysielané počas jarných mesiacov, nemohli pre prvú vlnu pandémie nahrať.

14.12.2020 07:00
debata
Moderátorka Adela Vinczeová Foto: Daniela Matušková
adela banasova Moderátorka Adela Vinczeová

"Protiepidemické opatrenia zasiahli do chodu divadiel do takej miery, že väčšinu roka nebolo možné talkšou v priestoroch Slovenského národného divadla s publikom vyrábať,“ uviedla pre Pravdu hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová. Všetky štyri časti šou Adely Vinczeovej, ktoré sa bežne vysielajú s mesačnou periodicitou, televízia netradične odvysiela počas tohto týždňa. Prvá časť je nasadená dnes večer o 21:20 na Dvojke. Ďalšie časti budú zaradené v utorok, vo štvrtok a v piatok.

Skutočnosť, že moderátorka v predchádzajúcich dňoch ochorela na koronavírus a musela sa stiahnuť do karantény, vysielanie štyroch častí neovplyvnilo a televízia tak môže dobehnúť, čo zameškala na jar.

"Výroba talkšou Trochu inak s Adelou prebieha v dostatočnom predstihu pred samotným vysielaním,“ povedala Andrea Pivarčiová a dodala: "Premiérové štyri epizódy Trochu inak s Adelou boli natočené v ateliéroch RTVS bez divákov,“ dodala hovorkyňa RTVS. Vianočná časť relácie, ktorá sa mala vyrábať 7. decembra a vysielať 26. decembra, ale nakoniec bola pre zdravotné problémy Adely Vinczeovej zrušená, potvrdila hovorkyňa.

S vysielaním talkšou sa počíta aj na jar, zmeny v periodicite alebo skorší vysielací čas zatiaľ nie sú známe. "Jarná vysielacia štruktúra je momentálne v štádiu plánovania,“ doplnila Pivarčiová.

V dnešnej relácii budú hosťami írsky muzikant žijúci v Trnave Gaeme Donaldson, architektka Darina Lalíková a moderátor a vášnivý včelár Martin Nikodým. V ďalších epizódach to bude napríklad Matej "Sajfa“ Cifra, riaditeľka Slovenskej národnej galérie Alexandra Kusá, počítačový vedec Martin Spano či modelka Denisa Klimová Dvončová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Adela Banášová #Adela Vinczeová