Flintstonovci z kamennej doby mieria do 21. storočia

Animovaná klasika zo 60. rokov Flintstonovci sa opäť vráti na televízne obrazovky, americká stanica Fox chce Freda, Vilmu, Barneyho a ďalšie postavičky vzkriesiť v celkom nových príbehoch. O to, aby sa kreslený humor z kamennej doby zapáčil aj divákom 21. storočia, sa postará Seth MacFarlane, tvorca iného úspešného seriálu Family Guy. Na prvé epizódy si diváci budú musieť počkať do roku 2013.

18.05.2011 14:00
Flintstonovci Foto:
Flintstonovci
debata

Flintstonovci boli vo svojej dobe prvým kresleným seriálom, ktorý sa na televíznych obrazovkách udržal v hlavnom vysielacom čase dlhšie než dve sezóny. Tento rekord prekonali až Simpsonovci o 30 rokov neskôr. Na základe seriálu vzniklo mnoho pokračovaní a predali sa milióny predmetov so seriálovou tematikou. Postavičky seriálu patria medzi najobľúbenejšie karnevalové masky aj reklamných maskotov, Fred a Vilma dokonca ešte v čiernobielej podobe pri záverečných titulkoch robili reklamu na cigarety značky Winston.

„Fred Flintstone bol celkom prvou postavičkou, ktorú som ako dvojročný nakreslil,“ povedal vo svojom vyhlásení MacFarlane. „Je správne, že sa takto kruh uzavrel a som to práve ja, kto pripraví Flintstonovu modernú reinkarnáciu. Navyše sa mi zdá, že je dnes už Amerika konečne pripravená na kreslený sitkom o tučnom hlúpom chlapíkovi s manželkou, ktorá je pre neho príliš dobrá.“

Nový seriál sa od jeho predlohy v zásade odlišovať nebude, no nejaké inovácie budú podľa MacFarlana nutné. „Aké prehistorické zviera by napríklad mohlo plniť úlohu I-Podu? Takýmto smerom budeme uvažovať.“ Výroba seriálu sa začne už na jeseň.

debata chyba