Ridley Scott zverejnil prvý trailer k filmu Prometheus

I keď je režisér Ridley Scott na informácie o svojom pripravovanom sci-fi Prometheus pomerne skúpy, očakávania filmových fanúšikov to iste nezmierni. Podľa všetkého sa totiž v snímke Scott vráti ku jednej zo svojich najúspešnejších tém, k vesmírnemu monštru z filmu Votrelec. Krátko pred sviatkami režisér zverejnil prvý trailer filmu, v ktorom sa predstaví napríklad Michael Fassbender, oscarová Charlize Theronová či hviezda švédskej verzie Mužov, ktorí nenávidia ženy Noomi Rapaceová.

28.12.2011 16:00
Charlize Theron a Idris Elba v snímke Prometheus. Foto:
Charlize Theron a Idris Elba v snímke Prometheus.
debata

Hoci je Ridley Scott na tému votrelcov ten najpovolanejší, nakrútiť jednoduché pokračovanie desivej ságy, ktorú dosiaľ tvoria štyri filmy štyroch rôznych režisérov, by nebol tak celkom jeho štýl. Namiesto toho zaonačil zámer vrátiť sa k námetu slovami, že pôjde o celkom nezávislý príbeh odohrávajúci sa v rovnakom svete, v akom existujú aj votrelci. Pravdou však je, že scenár Jona Spaithsa (z ktorého pera vyšiel aj scenár k čerstvej filmovej novinke Čierna hodina), na základe ktorého sa Scott rozhodol film nakrútiť, bol pôvodne typickým prequelom, teda snímkou, ktorá sa vracia k udalostiam pred prvým Votrelcom z roku 1979. Aj preto mnohí tajne dúfali, že sa na plátno napokon hrozivé kreatúry navrhnuté výtvarníkom H. R. Gigerom predsa len vrátia.

Priamu prítomnosť votrelcov Scott zatiaľ nepotvrdil ani nevyvrátil, v prvej upútavke ich však nevidno. Napriek tomu nepochybne opäť pôjde o nie veľmi príjemné stretnutie s mimozemským životom. Ďalšiu podobnosť so ságou naznačila v rozhovore pre aceshowbiz.com Charlize Theronová, keď prezradila, že stvárni zápornú postavu, zástupkyňu istej „spoločnosti“, ktorá figurovala aj v predchádzajúcich filmoch.

Hrdinkou Elizabeth Shawovou, ktorá bude suplovať hlavnú postavu Votrelca Ellen Ripleyovú (hrala ju Sigourney Weaverová), bude švédska herečka Noomi Rapaceová. No ako uviedla pre screenrant.com, porovnávania sa nebojí. „I keď medzi mojou postavou a Ripleyovou je veľa podobností, nemyslím si, že nás diváci budú porovnávať. Elizabeth je vedkyňa, je veľmi múdra a verím, že je celkom sama sebou.“

Premiéra Promethea je neplánovaná na 8. júl 2012.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba