Režisér Jarmusch dostal chuť na upírsku romancu

Hviezda amerického nezávislého filmu Jim Jarmusch chystá divákom prekvapenie. Pripravuje totiž novinku s názvom Only Lovers Left Alive. A čo by to rád nakrútil? Príbeh dvoch upírov, ktorí sú do seba už stáročia zamilovaní.

01.02.2012 16:00
Tilda Swinton Foto:
Vo filme by si mala zahrať aj Tilda Swinton
debata

Podrobnosti o projekte zatiaľ nie sú známe, ale Jarmusch prezradil, že nad ním uvažoval už dlho. S podporou nemeckých koproducentov by ho mohol začať nakrúcať ešte tento rok. Tvorca snímok Mimo zákona, Mŕtvy muž, Ghost Dog – Cesta samuraja či Zlomené kvety oslovil pre svoju novinku hercov Johna Hurta, Tildu Swintonovú či Miu Wasikowsku. Najnovšie pribudlo na zoznam meno Toma Hiddlestona, ktorý by mal nahradiť zaneprázdneného Michaela Fassbendera.

Jarmuschovým ostatným filmom je titul Hranice ovládania (2009), ktorý premietali aj slovenské kiná a vyslúžil si dosť nepriaznivé kritiky. Putovanie mĺkveho muža, ktorý dostáva záhadné odkazy v zápalkových škatuľkách, sa neriadilo tradičnými predstavami o príbehovosti a Jarmusch nechával vyznieť atmosféru okamihov, svetlo, farby, tvary, energiu prostredia. Bezmenného ústredného hrdinu vtedy stvárnil Isaach De Bankolé, ale v snímke účinkovala aj spomínaná Swintonová a Hurt.

Hiddlestona, ktorý sa má v pripravovanom Only Lovers Left Alive objaviť tiež, môžu slovenskí diváci poznať napríklad z filmu Thor a zahral si aj v Spielbergovej melodráme Vojnový kôň, ktorá sa do tunajších kín dostane 23. februára.

debata chyba