Dnes sa začne filmové leto v Banskej Bystrici

Filmové leto na amfiteátri v Banskej Bystrici sa začne v utorok 1. júna. Občianske združenie za! amfiteáter aj tento rok poskladalo program zložený nielen z noviniek, ale i z detských titulov, dokumentov či hororov. Za združenie informovala Monika Viňanská.

01.06.2021 09:02
debata
V letnom kine premietnu aj film Chľast

Ako dodala, na divákov čakajú tri mesiace plné domácej i zahraničnej kinematografie. Od júna do augusta si môžu nadšenci filmu vyberať z ponuky kina na amfiteátri. Letné kino sa v utorok začne dánskou drámou Chľast v hlavnej úlohe s Madsom Mikkelsenom.

Na Mount Everest sa v roku 1988 chystali... Foto: K2 Studio
Everest Barabáš Na Mount Everest sa v roku 1988 chystali vyšplhať štyria skúsení horolezci, Dušan Becík, Peter Božík, Jaroslav Jaško a Jozef Just, ktorí patrili k najlepším v Európe. Dokument Pavla Barabáša opisuje, ako to dopadlo.

Pripravený je aj horský film, dokument Pavla Barabáša Everest najťažšia cesta. Júnové premietania sa začínajú o 21.30 h a takmer každý deň v mesiaci. Aktuálny program nájdu záujemcovia na stránke letného kina. Lístky na jednotlivé premietania sú k dispozícii v online predpredaji, kúpiť sa však budú dať i na mieste.

Na programe letného kina je aj oceňovaný film Pavla Barabáša Everest - najťažšia cesta

Amfiteáter Paľa Bielika v Banskej Bystrici oslavuje tento rok svoje 70. výročie. Svoju siedmu sezónu Letného kina na amfiteátri oslavuje aj OZ za! amfiteáter, ktoré pomohlo obnoviť fungovanie tejto lokality s plátnom prispôsobeným na premietanie širokouhlých filmov. Okrem premietania filmov prinesie do Banskej Bystrice aj 6. ročník Prehliadky panoramatických filmov. Počas troch večerov si diváci budú môcť pozerať filmy v klasickom formáte.

Carey Mulligan Čítajte aj Oscarový film v slovenských kinách už dnes
debata chyba
Viac na túto tému: #letné kino