Filmový festival v San Sebastiáne ocení Johnnyho Deppa

Americký herec Johnny Depp dostane ocenenie za celoživotný prínos. Prevezme ho na tohtoročnom filmovom festivale v španielskom meste San Sebastián v septembri.

10.08.2021 06:00
Britain Johnny Depp Foto: ,
Herec Johnny Depp na snímke zo septembra 2020.
debata

Depp (58), známy napríklad zo série filmov o pirátovi Jackovi Sparrowovi, si prevezme cenu s názvom Donostia na slávnostnom galavečeri 22. septembra, pričom pôjde o vyjadrenie „uznania jeho (hereckej) kariére“, píše sa vo vyhlásení organizátorov.

Predošlými laureátmi uvedenej ceny sú napríklad Meryl Streepová, Richard Gere, Ian McKellen alebo Robert De Niro. Ocenenie je najvyššou poctou festivalu v San Sebastiáne.

Johnny Depp v uplynulých rokoch čelil súdnym sporom s exmanželkou Amber Heardovou, ako aj s niekoľkými novinami. Dôsledkom tejto situácie sa musel vzdať účinkovania vo filmovej sérii „Fantastické zvery a ich výskyt“ podľa knižnej predlohy Joanne Rowlingovej.

Ethan Hawke Čítajte aj Hlavnou hviezdou karlovarského filmového festivalu bude Ethan Hawke

V poradí 69. ročník filmového festivalu v San Sebastiáne, ktorý je všeobecne považovaný za najvýznamnejšie podujatie svojho druhu v španielsky hovoriacom svete, sa bude konať 17.-25. septembra.

Festival bol pôvodne určený na oceňovanie filmov nakrútených v španielskom jazyku, ale postupne sa etabloval ako jeden z najdôležitejších filmových festivalov na svete.

debata chyba
Viac na túto tému: #Johnny Depp