RTVS pripomenie Mekyho Žbirku dokumentom Meky už dnes večer

Na zosnulého slovenského speváka a skladateľa Miroslava Žbirku si vo svojom stredajšom programe zaspomína aj verejnoprávna RTVS. TASR o tom informovala hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová.

10.11.2021 19:53
FILM: Meky Foto: ,
Slovenský spevák Miroslav Žbirka (vľavo) a český režisér, spisovateľ a publicista Šimon Šafránek počas slávnostnej premiéry dokumentárneho filmu Meky.
debata

„Jeho výraznú osobnosť si pripomenieme dnes večer v dokumente Meky o 20.10 h na Dvojke a v relácii Zlaté časy o 22.30 h na Jednotke,“ priblížila Pivarčiová.

VIDEO: Rozhovor redaktorky Pravdy Zory Handzovej s Miroslavom Žbirkom pri premiére dokumentárneho filmu Meky. (13. 7. 2020)

Video

Vo veku 69 rokov zomrel slovenský spevák a skladateľ žijúci v Prahe, moderátor hudobných podujatí, tvorca, ale aj propagátor hudby doma a v zahraničí Miroslav „Meky“ Žbirka. Bol legendou slovenskej hudobnej scény, viacnásobný Slávik a víťaz ankety Spevák roka na Slovensku, od roku 2006 člen Siene slávy na Slovensku, hudobník, ktorého albumy vydávané od polovice 80. rokov dosahovali niekoľkostotisícové náklady. Absolvoval množstvo koncertov doma i v zahraničí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Žbirka