Nový film o Spidermanovi zarobil v Severnej Amerike 50 miliónov dolárov

Premiéra nového filmu Spider-Man: Bez domova, ktorá sa vo štvrtok konala v USA a Kanade, vyniesla len na vstupnom do kín 50 miliónov dolárov.

19.12.2021 09:00
spider-man, spiderman, tom holland, zendaya, Foto:
Spider-Man: Bez domova je vyvrcholením filmovej trilógie o obľúbenom pavúčom mužovi.
debata

Je to tretia najväčšia suma získaná z premietania ešte pred štartovacím víkendom v severoamerických kinách. Uviedol to distribútor snímky spoločnosť Sony Corporation.

„Prvý raz od začiatku pandémie sa lístky do kina predávali ostošesť,“ komentovala správu agentúra AP. Najnovší sci-fi film o pavúčom mužovi má podľa nej našliapnuté k tomu, aby dosiahol nové rekordy počas covidového obdobia.

Lepšie tržby ako nový Spiderman zatiaľ pri štvrtkovej premiére v kinách zaznamenali len filmové trháky Avengers: Endgame (60 miliónov dolárov) a Hviezdne vojny: Sila sa prebúdza (57 miliónov dolárov).

Tom Holland Uncharted Čítajte viac Tom Holland vešia kostým Spidermana na klinec. Bude z neho úplne iný akčný hrdina

Takéto štvrtkové premiéry v minulosti pozostávali výhradne z premietania v nočných hodinách, ale časy prvých projekcií sa postupne presunuli až do popoludňajších ho­dín.

Spider-Man: Bez domova sa uplynulý štvrtok začal v Severnej Amerike premietať okolo 15. h na viac ako 3 500 miestach, pričom na streamovacích platformách ešte nie je k dispozícii.

Nová americká snímka s legendárnou postavou, ktorú režíroval Jon Watts a hlavnú úlohu stvárnil Tom Holland, uzatvára trilógiu o obľúbenom superhrdinovi.

Kritika ju prijala pozitívne a filmu sa darí zapĺňať kinosály aj v čase, keď šírenie nového koronavírusového variantu omikron spôsobuje reštrikcie dopadajúce aj na zábavný priemysel.

Oficiálny trailer k filmu.
debata chyba
Viac na túto tému: #film #Spiderman #Spider-Man: Bez domova