TV tipy na Štedrý deň

Čo si pozrieť na Štedrý deň? Máme pre vás zopár zaujímavých tipov!

24.12.2021 09:00
Perinbaba Foto:
Perinbaba.
debata

Ako si nezobrať princeznú, 24. 12., 19.00, Jednotka

Na Štedrý večer si RTVS pripravila premiéru vianočnej rozprávky Ako si nezobrať princeznú režiséra Karla Janáka. V hlavných úlohách princa Leopolda a princeznej Jozefíny sa predstavia Marek Adamczyk a Anna Fialová. Tí sa netradične postavia svojmu osudu a rozhodnú sa, že svadba nebude.

Ako si nezobrať princeznú. Foto: RTVS
Ako si nezobrať princeznú Ako si nezobrať princeznú.

Komediálny príbeh je o cestovaní v čase, ale aj o tom, že človek nemá osud iba vo svojich rukách. Leopold a Jozefína si k sebe nevedia nájsť cestu, spojí ich až dobrodružný výlet do budúcnosti, ktorý sa razom zvrtne sa nebezpečný boj o život a kráľovstvo. Ako to už v rozprávkach býva, napokon sa všetko na dobré obráti. Film sa natáčal na hrade Pernštejn a na zámku Frýdlant.

Tri oriešky pre Popolušku, 24. 12., 19.00, JOJ

Počas rozbaľovania vianočných darčekov nepochybne nemôže chýbať klasika Tri oriešky pre Popolušku. Sledovanie tejto rozprávky však nebude také ako doposiaľ, keďže nás tento rok opustila česká herečka Libuše Šafránková, stvárňujúca hlavnú postavu Popolušky.

Tri oriešky pre Popolušku. Foto: JOJ
Tri oriešky pre Popolušku Tri oriešky pre Popolušku.

Tá sa vzoprie svoju nešťastnému osudu a pomocou troch čarovných orieškov sa tajne dostane na kráľovský ples, kde učaruje mladému princovi. Čoskoro ho ale musí opustiť a ako jedinú stopu mu zanechá črievičku. Princ sa nehodlá vzdať a rozhodne sa Popolušku nájsť za každú cenu.

Perinbaba, 24. 12., 17.05, Markíza

Klasická slovenská rozprávka od režiséra Juraja Jakubiska sleduje osud zázračnej Perinbaby, ktorá nad svetom rada vytriasa perinu, a tak ho prikrýva bielou prikrývkou. Jedného dňa zachráni malého Jakubka pred smrťou, pretože sa jej páči jeho odvaha a to, že sa nezľakol ani samotnej Zubatej. Jakub tak zostane s ňou a pomáha jej pri práci. Občas síce vyvádza nejaké tie šibalstvá, ale Perinbabe to aspoň spestrí dlhé dni.

Perinbaba. Foto: J&J film
Perinbaba Perinbaba.

Chlapec sa však čoskoro začne nudiť a cíti, že jeho miesto ako človeka je medzi ostatnými ľuďmi na zemi. Okrem toho ho to ťahá aj k Alžbetke, do ktorej sa zamiloval. Preto Perinbabu opúšťa, a aj keď ju to neteší, naďalej mu pomáha. Jakub čoskoro zisťuje, že na svete to nie je také jednoduché – v ceste za šťastím jemu a Alžbetke stojí zlá macocha, jej dcéra Dora a Zubatá, ktorá na Jakuba nezabudla.

Vianoce, Vianoce už sú tu znova, 24. 12., 17.00, Trojka

Na podvečerný čas Štedrého dňa je zaradený vianočný špeciál Vianoce, Vianoce už sú tu znova, v ktorom sa Zuzana Kronerová, František Kovár a Peter Nagy vrátia k najkrajším momentom Vianoc a ich rozprávanie bude doplnené vianočnými pesničkami.

Vianoce, Vianoce už sú tu znova. Foto: RTVS
Vianoce, Vianoce už sú tu znova Vianoce, Vianoce už sú tu znova.

Websterovci, 24. 12., 18.30, Dvojka

Sviatočný Večerníček deťom prinesie premiérovú časť koprodukčného animovaného seriálu, ktorý bol v roku 2017 ocenený Slovenskou filmovou a televíznou akadémiou ako najlepší slovenský animovaný seriál. Na medzinárodnom podujatí Stuttgart Festival of Animated Film získal nomináciu na Cenu za najlepší detský animovaný seriál.

Websterovci. Foto: RTVS
Websterovci Websterovci.

Websterovci sú viacgeneračná pavúčia rodinka, ktorá žije na najvyššom poschodí v útulných kokónoch. Tie sú zavesené vo výťahovej storjovni. Ich každodenné výzvy a drobné víťazstvá nastavujú zrkadlo nášmu svetu ľudí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #Štedrý deň #TV tipy