Na čo sa v marci oplatí zájsť do kina?

Polovica mesiaca je už síce za nami, no kiná ešte ani zďaleka nevyčerpali svoju ponuku. Pripravili sme pre vás niekoľko zaujímavých filmových noviniek, ktoré budú mať premiéru ešte do konca marca. Nájde sa medzi nimi marvelovka s temným nádychom, mysteriózny horor, ale aj dobrodružná komédia.

19.03.2022 08:00
Stratené mesto Foto:
Snímka z filmu Stratené mesto.
debata

Post Mortem, 17. marec

Málokedy sa stáva, že by do našich kín zavítal horor z inej než americkej, britskej alebo kanadskej produkcie. Post Mortem je v tomto prípade unikát, pretože ide o snímku z Maďarska. Hlavným protagonistom príbehu je Tomáš (Viktor Klem), ktorý fotografuje mŕtvych. Je zima roku 1918, prvá svetová vojna a epidémia španielskej chrípky po sebe zanechali množstvo mŕtvych.

Trailer k filmu Post Mortem.

Tomáša čaká nezvyčajná cesta – 10-ročné dievča ho pozve do malej dedinky, v ktorej sa odohrávajú nadprirodzené javy. Tomáš sa rozhodne zistiť, o čo tamojším duchom ide – zdá sa totiž, že nemajú záujem o mierumilovné spolunažívanie so živými.

Stratené mesto, 24. marec

Loretta Sageová (Sandra Bullocková) je spisovateľkou, ktorá sa preslávila najmä knižnými bestsellermi o dobrodruhovi Dashovi Chicvanceovi. Toho na obaloch kníh stvárňuje model Alan Caprison (Channing Tatum).

Trailer k filmu Stratené mesto.

Keď sú spolu na turné propagujúcom nový diel, excentrický miliardár Fairfax (Daniel Radcliffe) Lorettu unesie a donúti ju zaviesť ho k pokladu ukrytom v Stratenom meste, o ktorom píše vo svojom poslednom románe. Loretta je tak prinútená prežiť dobrodružstvá zo svojich kníh na vlastnej koži. Alan sa ju pokúsi zachrániť, no je otázne, či sa mu to podarí.

Správa o záchrane mŕtveho, 24. marec

Otec upadol po silnej mozgovej mŕtvici do kómy. Matka (Zuzana Mauréry) a Syn (Vojtěch Dyk) stoja nad jeho bezvládnym telom, ktoré nevykazuje takmer žiadne známky života, a ich svet sa razom zmení. Lekári Otcovi veľkú nádej nedávajú a existuje len malá šanca, že sa jedného dňa zobudí. Matka so Synom sa však odmietnu vzdať a pri jeho lôžku hľadajú tie správne slová, ktoré by mu povedali.

Trailer k filmu Správa o záchrane mŕtveho.

Pokúšajú sa ho vzkriesiť. Film vznikol vďaka medzinárodnej spolupráci Slovenska, Česka a Francúzska. Režisér Václav Kadrnka ho nakrútil podľa svojej vlastnej skúsenosti. Scenár, na ktorom okrem neho pracovali aj Marek Šindelka a Jiří Soukup, získal v roku 2018 hlavnú cenu HAF Award.

Krotitelia duchov: Dedičstvo, 24. marec

Do kín prichádza ďalší diel legendárnych Krotiteľov duchov, ktorý ešte produkoval zosnulý Ivan Reitman, pričom réžiu mal na starosti jeho syn Jason. Ide o pokračovanie pôvodných dvoch filmov z 80. rokov – udalosti z remaku z roku 2016 neberie do úvahy.

Trailer k filmu Krotitelia duchov: Dedičstvo.

Slobodná matka Callie (Carrie Coonová) sa spolu so svojimi deťmi Trevorom (Finn Wolfhard) a Phoebe (Mckenna Graceová) presťahuje na farmu, ktorú zdedila po otcovi. Deti náhodou objavia odkaz, ktorý im zanechal ich dedko. Vo svojich pôvodných úlohách sa vo filme objavia Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson a Annie Potts. Na základe hodnotení 298 kritikov má na stránke Rotten Tomatoes snímka hodnotenie 63 percent.

Morbius, 31. marec

Fanúšikovia sa po niekoľkonásobnom odklade kvôli pandémii konečne dočkali – do kín mieri nová marvelovka s názvom Morbius. Tá zachytáva osud doktora Michaela Morbiusa (Jared Leto), ktorý trpí vzácnou a nevyliečiteľnou chorobou krvi.

Trailer k filmu Morbius.

Lekár sa aj napriek beznádejným vyhliadkam pokúsi nájsť spôsob, ako prežiť. Nanešťastie tak na seba privolá niečo ešte horšie než smrť – stane sa z neho upír. Získa superschopnosti, vďaka ktorým môže pomáhať nevinným. Na druhej strane však musí zápasiť s neuhasiteľnou túžbou po krvi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kino #novinky #filmy