Horkýže Slíže znejú v indiánskom filme

Známa slovenská punková kapela Horkýže Slíže účinkuje v novom filme Indián a spojenie pankáčov s Indiánmi prekvapivo ladí. V komédii znie ich pieseň a zapadá nielen do deja, ale aj hudobne.

22.09.2022 16:00
debata
Video
Spojenie punku s Indiánmi? Kuko hrá na panovú flautu.

„Je to naša tretia filmová skúsenosť, ale nie je to celkom naša parketa,“ hovorí líder kapely Peter Hrivňák, prezývaný Kuko. Do filmu Indián išli s tým, že to bude komédia. „Nás oslovia, keď potrebujú niečo zábavné, už máme také meno…,“ dodáva Kuko.

Horkýže Slíže vo filme Indián: TY VIEŠ, ŽE SA CHOVÁM TAK, JAK SA CHOVÁM

Film sa im páčil a boli dokonca aj pri filmovačke vo veľkom kameňolome pri Prahe, kde sa nakrúcali indiánske scény, očarilo ich krásne prostredie, milí ľudia a výborní herci. Nájdeme teda v piesni aj niečo westernové?

1 plagat Indian Čítajte viac Karel Roden ako Indián. Vica Kerekes ako sexi potvora. V novej komédii žiaria známi herci

„Westernová je panová flauta. Panová flauta pochádza z Peru, a tak sme tento indiánsky nástroj zaradili do pesničky k filmu. O mne sa hovorí, že hrám na všetkom a na ničom, tak na koncertoch hrám aj na nej. Nie som multiinštrumen­talista, používam finty – zozadu si na ňu napíšem, kde treba fúknuť. Aj na fúkacej harmonike si zalepím ostatné dierky, aby som nefúkal do tých nesprávnych… Ale ľudí baví sem-tam počuť iný nástroj,“ priznáva hudobník.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #film #Horkýže Slíže #film Indián