Nový Scooby-Doo konečne otvorene zobrazuje Velmu ako lesbičku

Podľa portálu nbcnews.com si fanúšikovia pri pozeraní filmu všimli Velminu neskrývanú náklonnosť k druhej ženskej postave.

10.10.2022 10:00
Scooby Doo Foto:
Coco Diablo a Velma.
debata

Tvorcovia nového filmu Scooby-Doo konečne vykreslili na obrazovke Velmu ako lesbičku po rokoch špekulácií o jej sexualite. Velma sa v halloweenskom špeciáli s názvom Trick or Treat Scooby-Doo, ktorý bol zverejnený online 4. októbra, zamiluje do ďalšej ženskej postavy, návrhárky kostýmov menom Coco Diablo.

V jednej scéne sa Velme zahmlievajú okuliare a jej líca sčervenajú, keď sa zalieča Coco, s ktorou flirtuje počas celého filmu, neskrývajúc nadšenie.

Vďaka evidentnej homosexuálnej orientácii sa Velma už dávno stala obľúbenkyňou LGBTQ fanúšikov filmu Scooby-Doo. Zatiaľ čo niektorí z producentov seriálu v minulosti potvrdili, že jej postava nie je heterosexuálna, navonok doposiaľ neflirtovala ani nevyjadrovala takú silnú príťažlivosť k iným ženským postavám.

Trailer k filmu Trick or Treat Scooby-Doo.

James Gunn, filmár, ktorý napísal scenár k filmom Scooby-Doo zo začiatku 21. storočia, v roku 2020 povedal, že Velma bola od začiatku napísaná ako queer postava, ale štúdio Warner Bros. Pictures odmietlo ponechať jej homosexuálnu orientáciu v scenári.

Velmin otvorenejší prejav vlastnej sexuality je najnovším príkladom queer reprezentácie v animovaných filmoch alebo televíznych reláciách, a to aj napriek kontroverzii tohto leta po vydaní filmu Toy Story – Lightyear, ktorý bol zakázaný v kinách krajín s moslimskou väčšinou za ukazovanie bozku rovnakého pohlavia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #animovaný seriál #Scooby Doo #LGBTI+