Španielske filmové ceny Goya pozbieral film As bestas, ocenili aj zosnulého Sauru

Španielske filmové ceny Goya ovládol film As bestas režiséra Rodriga Sorogoyena. Napínavý príbeh o útrapách francúzskeho manželského páru, ktorý sa prisťahuje na španielsky vidiek, získal celkom deväť sošiek. Zvíťazil okrem iného v kategórii najlepší film, réžia, kamera, strih alebo pôvodný scenár.

12.02.2023 09:55
as bestas Foto:
Denis Ménochet a Marina Foïs vo filme As bestas.
debata

Päť sošiek získal film Modelo 77, dráma z väzenského prostredia 70. rokov. Počas viac ako tri hodiny trvajúceho galavečera sa spomínalo aj na v piatok zosnulého režiséra Carlosa Sauru. Patril medzi najvýznamnejších španielskych filmárov a počas sobotného večera si mal prevziať cenu Goya Honor za celoživotné dielo.

Herečka Penelope Cruz v kreácii Dolce & Gabbana...
Herečka Milena Smit v kreácii Saint Laurent.
+18Španielska herečka Maria Pedraza.

Cenu pre najlepšie herecké výkony získali Francoúz Denis Ménochet, ktorý stvárnil ústrednú postavu, a Luis Zahera vo vedľajšej úlohe. Obaja za účinkovanie vo filme As bestas.

Trailer filmu As bestas

Cenu pre najlepšiu herečku v hlavnej úlohe udelili Laii Costaovej za film Uspávanka (Cinco lobitos) a Susi Sánchezová získala za rovnaký film cenu pre najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe.

Trailer filmu Uspávanka

Najlepšou latinskoamerickou snímkou je Argentína, 1985 o vyšetrovaní zločinov vojenskej junty, nakrútená podľa skutočných udalostí. Najlepším animovaným filmom sú Jednorožci vs. medvedíky (Unicorn Wars), najlepším dokumentom je Labordeta, un hombre sin mas o spevákovi Josém Antoniovi Labordetovi.

Trailer filmu Argentina, 1985

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Goya Awards #carlos saura