VIDEO Film Kuciak: Vražda novinára je už v kinách

Koprodukčný dokumentárny film s názvom Kuciak: Vražda novinára rozpletá chápadlá (nielen) slovenskej mafie z cenného zahraničného pohľadu a s potrebným odstupom. Divákom prináša doteraz nezverejnené materiály z policajného spisu (napríklad exkluzívne zábery zo sledovania Jána a Martiny vykonávateľmi vraždy), málo známe informácie, ako aj autentické rozhovory s rodičmi Jána a Martiny či s Marekom Parom, obhajcom Mariana Kočnera. Pozrite si trailer k filmu, recenziu prinesieme onedlho.

22.02.2023 06:00
debata (1)
Video
Dokument prináša doteraz nezverejnené informácie a výpovede ľudí.

V utorok 21. februára 2023 uplynulo 5 rokov od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Udalosť, ktorá vyvolala najväčšie protesty od pádu komunizmu, si Slovensko pripomína sériou podujatí s názvom Týždeň Jána a Martiny.

Akcia trvá od 20. do 25. februára 2023, jej súčasťou budú diskusie, koncerty, krst knihy investigatívnych reportáží Jána Kuciaka, ako aj premiéra filmu Kuciak: Vražda novinára. Jej recenziu vám už čoskoro prinesieme.

Do kín prišiel film Kuciak: vražda novinára

Pripomeňte si udalosti a tváre na fotografiách.

Fotogaléria
Plagát k filmu Kuciak: vražda novinára
Jánovi rodičia vo filme Kuciak: vražda novinára.
+19Martinina matka Zlatica Kušnírová vo filme...

Na premiére filmu sa zúčastnili rodičia zavraždenej dvojice, súrodenci Jána Kuciaka, jeho kolegovia z redakcie Aktuality.sk, blízki spolupracovníci a ďalší novinári.

Film prišiel osobne predstaviť jeho americký režisér Matt Sarnecki spolu s producentkami Jitkou Kotrlovou a Zuzanou Kučerovovou, s českou investigatívnou novinárkou Pavlou Holcovou a sociológpm Michalom Vašečkom, ktorí v snímke priamo účinkujú.

Kuciak Vrazda novinara, pr, nepouzivat Čítajte viac Vo filme Kuciak: Vražda novinára prekvapivo prehovorí aj obhajca Mariana Kočnera

V stredu 22. februára, si dokument Kuciak: Vražda novinára v exkluzívnej predpremiére budú môcť pozrieť diváci vo vybraných kinách po celom Slovensku.

Video

„Nakrúcanie dokumentu o Jánovi a Martine bolo jednou z najťažších, ale aj najdôležitejších skúseností v mojom živote. Prežívať posledné hodiny života Jána a Martiny znova a znova, sledovať, ako sa potvrdzujú najčernejšie hypotézy, ktoré sme s Jánom mali o fungovaní Slovenska a slovenskej justície, bolo veľmi vyčerpávajúce. Na druhej strane vo mne táto etapa života vyvoláva vďačnosť – vďačnosť za to, že keď ide o niečo naozaj dôležité, novinári a spoločnosť sa dokážu spojiť a urobiť neuveriteľné veci. Som vďačná, že som mohla byť toho súčasťou,“ dodáva Pavla Holcová, novinárka a jedna z hlavných protagonistiek filmu Kuciak: Vražda novinára.

Ján Kuciak / Martina Kušnírová / Čítajte viac Všetko sa začalo v stredu 21. februára vo Veľkej Mači. Kľúčové udalosti za 5 rokov od vraždy Kuciaka a Kušnírovej

Dokument Kuciak: Vražda novinára vzbudil veľký záujem už minulý rok počas svojej svetovej premiéry na najväčšom festivale dokumentárnych filmov v Severnej Amerike – Hot Docs Festival v Toronte. Mimoriadny ohlas zaznamenala aj jeho európska premiéra na medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kuciak a Martina Kušnírová