Vo veku 61 rokov zomrel herec z filmu zachráňte vojaka Ryana

Vo veku 61 rokov zomrel americký herec Tom Sizemore, ktorý sa preslávil úlohami vo filmoch Zachráňte vojaka Ryana alebo Čierny jastrab zostrelený. Uviedla to agentúry AP s odkazom na hercovho agenta Charlesa Laga. Herec bol v druhej polovici februára hospitalizovaný v Los Angeles potom, čo utrpel mozgovú aneuryzmu (výduť cievy v mozgu).

04.03.2023 07:30
Tom Sizemore herec Foto:
Na archívnej snímke z roku 2014 americký herec Tom Sizemore prichádza na premiéru filmu The Expendables 3 v Los Angeles.
debata

.

Filmová a televízna kariéra Toma Sizemora trvala niekoľko desiatok rokov, ale najznámejší je práve vďaka role bojom ostrieľaného seržanta po boku Toma Hanksa vo vojnovej dráme Zacháňte vojaka Ryana z roku 1998, a ako veliteľ vojenského práporu vo filme Čierny jastrab zostrelený z roku 2001. V roku 2000 bol nominovaný na cenu pro najlepšieho herca za rolu v televíznom filme Ochrana svedkov. V posledných rokoch sa ale objavoval skôr v menších a nízkorozpočtových filmoch.

Zachráňte vojaka Ryana, trailer

Prakticky po celý čas herecké kariéry Sizemore bojoval s drogovou závislosťou a niekoľkokrát sa dostal do konfliktu so zákonom. Kvôli porušeniu drogovej legislatívy bol v rokoch 2007 až 2009 vo väzení. Bol odsúdený okrem iného za napadnutie niekdajšej priateľky a šiel na odvykaciu liečbu kôli závislosti na metamfetamíne a heroíne. V posledných rokoch bol častokrát zadržaný za šoférovanie pod vplyvom a za držanie narkotík.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie