FOTO Predali Travoltov kostým z filmu Hurúčka sobotňajšej noci aj paličku Charlieho Chaplina

Biely tanečný oblek, ktorý mal na sebe americký herec John Travolta vo filme Horúčka sobotňajšej noci z roku 1977, sa v Spojených štátoch vydražil za 26 .000 dolárov (takmer 238 tisíc eur). Informovala o tom aukčná sieň Julien's Auctions. Tá pred dražbou hodnotu kostýmu odhadovala na 100 000 až 200 000 doláov, napísala agentúra DPA.

23.04.2023 12:00
debata
John Travolta v kostýme, ktorý ho preslávil

Biely polyesterový tanečný oblek z filmu Horúčka sobotňajšej noci vydražili.

Fotogaléria
Biely polyesterový oblek z filmu Horúčka...
John Travolta vo filme Horúčka sobotňajšej noci...
+2Karen Lynn Gorney a John Travolta na tanečnom...

V trojdielnom bielom kostýme z polyesteru, ktorý tvorí sako, vesta a nohavice do zvonu, hral Travolta devätnásťročného Tonyho Manera, ktorý sa diskotékovým tancom v rytme hitov skupiny Bee Gees snaží vymaniť z neutešenej situácie v rodine. Vďaka tejto úlohe sa Travolta, ktorý má teraz 69 rokov, stal v podstate cez noc superhviezdou, píše DPA.

Oblek sa dražil v rámci dvojdennej aukcie zhruba 1400 kostýmov, rekvizít a ďalších predmetov z hollywoodskych filmov. Na aukcii sa predala tiež napríklad bambusová vychádzková palička Charlieho Chaplina, za ktorú kupec zaplatil 39 000 dolárov (vyše 35,5 tisíc eur).

Aukcia pokračuje, dražiť sa bude napríklad mačeta, ktorú používal herec Harrison Ford v role archeológa Indiana Jones, alebo helma, ktorú nosil herec Robert Downey v roly Iron Mana, píše DPA.

debata chyba
Viac na túto tému: #dražba predmetov #John Travolta