Po Invalidovi nakrúca Jonáš Karásek nový film s témou celosvetovej pandémie

Po filme Invalid, ktorým zaujal slovenských divákov aj kritiku, pripravuje filmový a reklamný režisér Jonáš Karásek nový projekt. Témou nového filmu má byť celosvetová pandémia.

27.07.2023 13:00
Jonáš Karásek Foto:
Režisér Jonáš Karásek pri nakrúcaní nového filmu.
debata

Ako pre TASR uviedla PR manažérka Perla Žinčíková, Karásek ukončuje nakrúcanie a začína s postprodukciou filmu, ktorý by mal byť hotový na jeseň. Odohrávať sa má v roku 2025 a jeho témou bude celosvetová pandémia. Režisér si pre svoj aktuálny projekt vybral nehercov. „Náš film je o chorobe, ktorou vo filme trpí polovica populácie. Naši účinkujúci sú s touto pandémiou blízkej budúcnosti nejakým spôsobom prepojení,“ vysvetľuje dôvod, prečo sa rozhodol staviť na nehercov. „Dokonca aj naše príbehy vychádzajú aj z niektorých ich osobných skúseností, aj keď sú jemne pozmenené, zdramatizované,“ dodáva režisér.

Tvorcovia tak volili náročnejšiu prácu s protagonistami, ktorí s herectvom nemajú žiadne skúsenosti. Karásek potvrdzuje, že nakrúcanie s nehercami je vždy špecifické. „Niekedy sú prekvapivo veľmi šikovní, niekedy menej. Tomu treba prispôsobiť nároky na ich herecké výkony,“ dodal.

Invalid Čítajte viac Čiernu komédiu Invalid si už pozrelo viac ako 24.000 divákov

Aj v prípade nového projektu sa Karásek obklopil spolupracovníkmi, s ktorými pracuje dlhodobo. Kameru držal v rukách jeho „dvorný kameraman“ Tomáš Juríček, s ktorým vytvoril aj snímky Amnestie či Kandidát. „Hudbu pre film tvorí Matúš Široký, ktorý pripravoval hudbu aj pre snímky Invalid, Amnestie, Kandidát, Villa Lucia či film Nikdy nehovor nikdy, ktorý príde do kín toto leto,“ uzatvára Žinčíková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jonáš Karásek #film Invalid