Zomrel herec Angus Cloud, známy zo seriálu Eufória. Mal iba 25 rokov

Vo veku 25 rokov zomrel v pondelok americký herec Angus Cloud, známy vďaka svojej úlohe v televíznom seriáli Eufória z produkcie HBO. Oznámila to jeho rodina, ktorá príčinu smrti nezverejnila. Informovali o tom agentúry DPA a AP.

01.08.2023 06:40 , aktualizované: 07:42
Angus Cloud Foto: ,
Herec Angus Cloud.
debata (6)

Hercova rodina vo vyhlásení uviedla, že Cloud sa snažil vyrovnať s nedávnym úmrtím svojho otca a mal pretrvávajúce problémy s duševným zdravím. „Jediná útecha, ktorú máme, je vedomie, že Angus sa opäť stretol so svojím otcom, ktorý bol jeho najlepším priateľom,“ napísala.

„Angus otvorene hovoril o svojom boji s duševným zdravím a dúfame, že jeho smrť môže byť pripomienkou pre ostatných, že nie sú sami a nemali by s tým sami bojovať v tichosti,“ dodala hercova rodina.

V zmienenom seriáli Eufória, ktorý získal nomináciu na cenu Emmy za najlepší dramatický seriál, Cloud dostal rolu lakonického drogového dílera Fezca O'Neilla. Ten si vytvoril blízke puto s hlavnou hrdinkou, ktorú v seriáli ocenenom dvomi cenami Emmy a Zlatým Glóbusom hrá Zendaya. Dovtedy nemal žiadne herecké skúsenosti. Kastingová riaditeľka Jennifer Vendittiová si ho všimla, keď kráčal po ulici v New Yorku.

„Správa o úmrtí Angusa Clouda nás nesmierne zarmútila. Bol mimoriadne talentovaný a bol milovanou súčasťou rodiny Eufórie a HBO,“ uviedol na sociálnej sieti X, predtým twitteri, oficiálny účet Eufórie.

Cloud účinkoval tiež vo filmoch North Hollywood a The Line. Nedávno ho obsadili do hlavnej úlohy vo filme Scream 6. Objavil sa aj vo videoklipoch amerického rappera Juice WRLD, americkej speváčky Becky G a kolumbijskej speváčky Karol G.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Euphoria #Angus Cloud