Superhrdinské labky, démonická mníška aj návrat Poirota

Tento september bude v kinách naozaj rozmanitý. Ponúka napríklad pokračovanie obľúbenej detektívky z pera Agathy Christie, zaujímavé sci-fi, v ktorom proti sebe bojujú ľudia a umelá inteligencia, ale aj záverečný diel kultovej akčnej série či príbeh izraelskej Železnej lady.

29.08.2023 10:00
Záber z hororu Mníška. Foto:
Záber z hororu Mníška.
debata

Mníška 2, 7. september

V poradí deviaty film úspešnej hororovej série V zajatí diabla je priamym pokračovaním Mníšky z roku 2018. Dej sa odohráva štyri roky po udalostiach prvého filmu, teda v roku 1956. Sestra Irene (Taissa Farmiga) sa po vražde kňaza na francúzskom internáte opäť stretáva s démonom menom Valak (Bonnie Aaronsová), ktorý na seba berie podobu desivej mníšky.

Moja tučná grécka svadba 3, 7. september

Hrdinovia legendárnej komédie Moja tučná grécka svadba sa vracajú, aby názorne predviedli, čo všetko sa môže stať, keď sa bláznivá rodina rozhodne hľadať svoje korene. Snaha splniť posledné prianie zosnulého otca môže ľahko viesť k nečakanej dobrodružnej výprave. Toulin (Nia Vardalos) otec bol Grék ako poleno, a to napriek americkému občianstvu. Jeho snom bolo vrátiť sa do rodnej dediny a stretnúť sa so starými kamarátmi.

Toula sa rozhodne spojiť príjemné s užitočným, a tak naplánuje rodinný výlet do kolísky civilizácie a domova jej predkov. Rodinný výlet v podaní klanu Portokalov však znamená, že polovica lietadla do Grécka patrí len im. A pretože platí, že čím väčšia rodina, tým väčšie problémy, má sa krajina pod Akropolou na čo tešiť. Navyše pre nich majú ich grécki príbuzní pripravený celý rad prekvapení.

Prízrak v Benátkach, 14. september

Prízrak v Benátkach je nový detektívny triler na motívy románu Halloweenská párty od Agathy Christie. Ide o pokračovanie snímok Vražda v Orient Exprese a Smrť na Níle. Réžie sa opäť chopil Kenneth Branagh, ktorý zároveň stvárňuje hlavnú úlohu slávneho detektíva Hercula Poirota.

V Benátkach sa Poirot, ktorý je už na dôchodku, neochotne zúčastní na jednej seanse v chátrajúcom strašidelnom sídle. Keď je však jeden z hostí zavraždený, je na bývalom detektívovi, aby opäť odhalil vraha.

Golda – Železná lady Izraela, 21. september

Pod rúškom tmy, v deň najväčšieho izraelského sviatku a počas mesiaca ramadánu, začali spojené vojská Egypta, Sýrie a Jordánska prekvapivý útok na Sinajský poloostrov a Golanské výšiny. Golda Meirová, jediná premiérka v dejinách Izraela, stojí proti presile a čelí bezprostrednému a všadeprítomnému nebezpečenstvu.

Zahltená, paralyzovaná a frustrovaná spormi vo svojom čisto mužskom kabinete, s malou nádejou na záchranu, sa Meirová ocitla v pretekoch s časom o záchranu miliónov životov na oboch stranách konfliktu. Takmer nespoznateľná Helen Mirrenová stelesňuje jednu z najikonickejších a najvplyvnejších politických vodkýň 20. storočia.

Expendables 4, 21. september

Expendables 4 by mal byť posledným dielom kultovej akčnej série. K Jasonovi Stathamovi, Dolphovi Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesterovi Stallonemu, ktorí sa znovu stretávajú v tíme elitných žoldnierov, sa prvýkrát pripájajú Curtis „50 Cent“ Jackson, Megan Foxová, Tony Jaa, Iko Uwais a Jacob Scipi. Vyzbrojení všetkými zbraňami, ktoré sa im dostanú do rúk, sú Expendables poslednou obrannou líniou sveta. Noví členovia tímu s novými štýlmi a taktikami dajú „čerstvej krvi“ úplne nový význam.

Labková patrola vo veľkofilme, 28. september

Psí záchranári z Labkovej patroly sú späť s ďalším veľkým dobrodružstvom. Všetko sa začína, keď mestečko Adventure City zasiahne zázračný meteorit. Už aj tak šikovným labkám dodá úžasné superschopnosti a z Labkovej patroly sa stanú Mocné labky. Najmenšia členka bandy, Skye, je najšťastnejšia z celej partie, pretože získa obrovskú silu, vďaka ktorej by mohla lámať skaly. Skôr, než budú môcť Mocné labky využívať svoje superschopnosti na pomoc ďalším obyvateľom Adventury City, si ich musia poriadne vyskúšať.

V tom sa im bude snažiť zabrániť ich večný a neodbytný nepriateľ pán Humdinger. Bývalý starosta Adventure City, ktorý utiekol z väzenia, sa spojí so šialenou vedkyňou menom Victoria. Tá tiež túži po čarovnom meteorite. Čo sa stane, keď títo dvaja zloduchovia získajú superschopnosti? Celé Adventure City je v hroznom nebezpečenstve. Zvládnu mocné labky zachrániť svoje mesto a jeho obyvateľov?

Tvorca, 28. september

V budúcnosti prebieha ničivá vojna medzi ľuďmi a umelou inteligenciou. Veterán americkej armády Joshua (John David Washington) dúfa, že nájde svoju manželku, s ktorou sa odlúčili pred piatimi rokmi. Vydáva sa na smrteľne nebezpečnú cestu za nepriateľské línie, aby našiel svoju ženu a tiež tvorcu vysoko vyspelej umelej inteligencie, o ktorej sa predpokladá, že je konečným prostriedkom na ovládnutie sveta a ukončenie vojny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #novinky #tipy