Barbie je celosvetovo najzárobkovejším filmom roka, predstihla Super Maria

Zarobila 1,38 miliardy dolárov a prekonala tak príjmy doposiaľ najúspešnejšieho filmu Super Mario Bros. vo filme. Už predtým sa film režisérky Grety Gerwigovej, v ktorom bábika stvárnená herečkou Margot Robbie vymení svoj ružový fantazijný domov za skutočný svet, stal najzárobkovejším filmom roka v Severnej Amerike.

06.09.2023 16:00
Barbie, Foto:
Snímka z filmu Barbie.
debata

Doposiaľ najúspešnejší kasový trhák pred Barbie, film Super Mario Bros. vo filme založený na počítačových hrách zo série Super Mario, zarobil 1,36 miliardy dolárov.

Barbie tiež pomohla pokladniciam kín v Spojených štátoch dosiahnuť prvýkrát od pandémie Covidu-19 hranice štyroch miliárd dolárov. Analytici neočakávali, že sa kinám podarí dosiahnuť tento medzník, ale úspech Barbenheimera – filmov Oppenheimer od Christophera Nolana a Barbie, ktoré boli uvedené v rovnaký deň v júli – zvýšil tržby nad vlaňajšou celkovou čiastkou 3,4 miliardy.

Barbie začala trhať rekordy už pri júlovej premiére, keď zarobila 162 miliónov dolárov, čo je tento rok najviac. Bola to najúspešnejšia premiéra filmu režírovaného ženou a Barbie je momentálne aj najzárobkovejším filmom režírovaným iba ženou.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Barbie