Americký herec Dennis Quaid slávi sedemdesiatku. Pamätáte si filmy, v ktorých hral?

Americký herec Dennis Quaid, ktorý dnes slávi sedemdesiatiny, nakrútil za bezmála päťdesiat rokov svojej kariéry množstvo filmov.

09.04.2024 07:00
Dennis Quaid Foto: ,
Herec Dennis Quaid.
debata

Nie vždy mal ale šťastie na kvalitné úlohy. Jeden zo svojich najlepších výkonov podal v športovej dráme Víťazi a porazení (1999), zaujal tiež v oscarovom trileri Traffic – Nadvláda gangov (2000). Nomináciu na Zlatý glóbus získal za úlohu uzavretého homosexuála vo filme Ďaleko do neba (2002).

Rodák z Houstonu (1954) sa v mladosti venoval hudbe, hral na klavíri a neskôr aj na gitare. Štúdium dramatického umenia na univerzite nedokončil a koncom 60. rokov začal so starším bratom Randym vystupovať ako kabaretný komik.

V Los Angeles sa Quaid presadzoval postupne. K jeho ďalším snímkam patria Čeľuste 3, Great Balls of Fire! (zaujal stvárnením speváka Jerryho Lee Lewisa), komédia Pasca na rodičov, sci-fi dráma Frekvencia alebo katastrofický triler Deň po tom.

Rytiera Bowena si zahral vo fantasy dráme Dračie srdce, ktoré spracováva anglosaskú legendu, v ktorej draci nevystupujú len ako ničitelia, ale aj ako múdri radcovia človeka.

V 90. rokoch sa herec vyliečil zo závislosti na kokaíne. Je tretíkrát rozvedený. Jeho druhou manželkou bola známa herečka Meg Ryanová, s ktorou má syna Jacka, ktorý kráča v stopách rodičov. S poslednou partnerkou, realitnou agentkou Kimberly Buffingtonovou, sa Quaidovi narodili dvojčatá, ktoré donosila náhradná matka.

Náruživý športovec tiež rád vystupuje so svojou kapelou The Sharks.

debata chyba
Viac na túto tému: #herec #film #jubileum #Dennis Quaid