Bratská dvojvýstava: Pozvanie na červený koberec

Bratia Andrej a Martin Augustínovci mali vo štvrtok 12. septembra v Bratislave vernisáž bratskej výstavy nazvanej Na červenom koberci. Prišli dokonca s originálnou "dvojvýstavou" - približne stovku svojich diel za posledného pol druha roka vystavujú hneď na dvoch miestach naraz - v Galérii na poschodí na Michalskej 5, a v Galérii Donner - art window na Klobučníckej 4.

16.09.2013 07:00
Andrej Augustin:
Andrej Augustín: Nepočujem, nehovorím, nevidím
debata

Ako hovorí Martin Augustín, nápad na trojvýstavu vraj vznikol spontánne: "S bratom sme rodení Bratislavčania a dobre si spomíname na detstvo, keď sme sa s rodičmi prechádzali v nedeľu po Starom Meste. Do starého hotela Carlton sme chodili na obedy a potom na výstavy. Preto nám napadlo predstaviť naše obrazy, grafiky a drevené plastiky vo viacerých galériách, aby si ľudia spríjemnili prechádzku mestom.

Návštevníci dostanú možnosť nahliadnuť do nášho sveta, myslenia, našich farieb a príbehov." Názov výstavy je vraj trochu recesiou a zároveň reakciou na dnešnú dobu: „Na našich troch vernisážach v jeden deň (v Galérii na poschodí o 17.00, vo Francúzskom inštitúte o 18.30) budú celebritami samotní návštevníci, ktorí sú pre nás veľmi vzácni.“ Obaja bratia vyrastali v ateliéri mamy, známej výtvarníčky Boženy Augustínovej, obaja študovali na Vysokej škole umeleckopriemy­selnej v Prahe, obaja milujú svoju prácu, no vo výraze a farebnosti sú celkom odlišní.

Ich výstavu malieb, kresieb, koláží na japonskom papieri a kresieb na mušle otvoril úvodným slovom básnik Kamil Peteraj, ktorý je tiež spoluautorom niektorých kresieb Martina Augustína. Výstava potrvá až do 4. októbra.

debata chyba
Viac na túto tému: #výstava #Augustínovci #maliari