Prihlás sa na Čepana!

Stratili mladí výtvarníci chuť súťažiť alebo odkladajú vyplnenie prihlášky na poslednú chvíľu? Kto má chuť získať šesťtýždňový rezidenčný pobyt v New Yorku, finančnú odmenu 2 600 eur a samostatnú výstavu, nemal by už dlhšie váhať. Pripomína to Nadácia - Centrum súčasného umenia, ktorá vyhlásila 19. ročník súťaže Cena Oskára Čepana.

02.06.2014 14:13
cena oskara cepana 2013, radovan cerevka Foto:
Cenu Oskára Čepana získal aj Radovan Čerevka.
debata

Stačí vyplniť online formulár prihlášky, ktorý je k dispozícii na webovej stránke www.oskarcepan.sk. Súťaž je určená vizuálnym umelcom do 35 rokov, žijúcim a pôsobiacim na území Slovenskej republiky, ale štátne občianstvo už nie je podmienkou. Prostredníctvom online aplikácie na webstránke je možné umelcov aj verejne vyzvať, aby sa do súťaže prihlásili. Možno tak urobiť do 8. júna, teda do konca tohto týždňa.

O štvorici finalistov rozhodne medzinárodná odborná komisia v druhej polovici júna. Ich spoločná výstava bude tento rok mimo Bratislavy, v Novej synagóge/Kunsthalle v Žiline. Vernisáž bude 16. októbra, výstava potrvá do 16. novembra. Meno víťaza slávnostne vyhlásia 24. októbra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #výtvarné umenie #Cena Oskára Čepana