Mladí slovenskí výtvarníci vo Viedni

Vo Viedni otvorili výstavu mladých slovenských výtvarníkov pod názvom Nové perspektívy, ktorá predstavuje tvorbu výrazných osobností súčasnej slovenskej výtvarnej scény.

09.11.2014 07:00
New Perspectives, výstava vo Viedni Foto:
Vo Viedni vystavuje sedem slovenských umelcov - Michal Czinege, Michal Černušák, Eva Činčalová, Matej Fabian, Patrícia Koyšová, Andrej Margoč a Kristína R. Mésároš.
debata

Vystavené diela ponúkajú novú poetiku výrazu, navzájom spolu komunikujú a vychádzajú zo spoločných kontextov.

Podľa textov k výstave sú v tejto tvorbe aj abstraktné tendencie, atakujúca vizuálnosť, koketéria štýlu s gýčom a banalitou, estetika počítačovej grafiky či používanie fotografických a iných digitálnych šablón. Sú to jednoducho mladí umelci a ich priebojné výtvarné snaženia – technické i obsahové. Často si berú na mušku konzumný spôsob života. Výstava bude do 22. novembra a nájsť ju možno na adrese: Stilwerk, Design Tower, 2.poschodie, Praterstrasse 1, Viedeň.

Kurátorkou je Kristína Jarošová, ktorá o vernisáži povedala: „Na otvorenie prišlo veľa ľudí, ak uvážime, že EGO Gallery vystavovala vo Viedni po prvý raz. Rada by som v týchto cezhraničných spoluprácach pokračovala aj na budúci rok. Centrum dizajnu a umenia Stilwerk je v centre Viedne, takže miesto je to veľmi dobré. Vo viacerých voľných priestoroch tu vznikajú rôzne zaujímavé pop-up výstavy, ktoré reflektujú aktuálne dianie na výtvarnej scéne. Naša výstava prezentuje diela mladých slovenských umelcov, ktorí už dlhodobo ponúkajú kvalitný výtvarný program, ich diela sú súčasťou dôležitých zbierok súčasného umenia a získali aj viaceré medzinárodné ocenenia. Verím teda, že dokážu zaujať i viedenské publikum.“

Vo Viedni vystavuje sedem slovenských umelcov – Michal Czinege, Michal Černušák, Eva Činčalová, Matej Fabian, Patrícia Koyšová, Andrej Margoč a Kristína R. Mésároš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Viedeň #výstava #mladí slovenskí výtvarníci