Na spoločenskú situáciu reagujú umelci výstavou

Iniciatíva vizuálnych umelcov sa pripája k apolitickým protestom, ktoré pripomínajú vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a chápu ju ako zlomový bod našej krajiny. Po piatkovom proteste Postavme sa za slušné Slovensko na bratislavskom Námestí SNP si pre verejnosť pripravili tematickú výstavu s názvom Reakcia.

09.03.2018 12:00
debata (1)
Výstava s názvom Reakcia bude počas piatka... Foto: Petra Lukovicsová
Reakcia Výstava s názvom Reakcia bude počas piatka prístupná na Panskej 13 v Bratislave (na snímke dielo Petry Lukovicsovej).

Stosedemdesiat umelcov rôznych generácií vytvorilo spontánne vizuálne reakcie, ktoré budú prezentované v spoločnej inštalácii vo verejnom priestore. Na nádvorí Panskej 13 tak v piatok 9. marca od 19.00 do 22.00 h vznikne digitálna mozaika vyjadrení, ktorými umelci tlmočia pocit solidarity, smútku, hnevu, túžby po zmene aj vieru v demokraciu a spravodlivosť.

Zapojené diela výtvarníkov, dizajnérov, filmárov či fotografov sú výsledkom otvorenej výzvy a neprešli kurátorským výberom.

Súbor diel bude v nasledujúcich dňoch prezentovaný aj v ďalších mestách na Slovensku. Organizátori zároveň vyzývajú ľudí, aby sa im v prípade záujmu ohlásili na na email zajanaamartinu@gmail.com.

Na organizácii podujatia sa podieľajú Zuzana Pacáková, Andrej Kolenčík, Michaela Kučová, Juraj Ličko a Zuzana Jankovičová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #umelci #reakcia #vražda novinára Jána Kuciaka