V zajatí farieb sa ocitla Verejná knižnica Mikuláša Kováča

Spočiatku nepociťovala k farbám žiadnu náklonnosť. Dnes Helena Lengyelová maľuje profesionálne a námety čerpá zo všetkých životných sfér, najradšej však obracia svoju pozornosť ku kvetinám, hudbe a prírode.

02.10.2018 12:14
debata
Hudobné motívy sú večnou inšpiráciou pre... Foto: Archív Heleny Lengyelovej
Helena Lengyelová Hudobné motívy sú večnou inšpiráciou pre maliarku Helenu Lengyelovú.

Vo Verejnej knižnici Mikuláša Kováča na Jilemnického 48 v Banskej Bystrici, sprístupnili do 27.novembra 2018 výstavu Heleny Lengyelovej pod názvom V zajatí farieb s biblickým podtitulom Klopte a bude vám otvorené.

Oku lahodiace pozadia v popredí ktorých maliarka vykresľuje svoj pohľad na svet, sú profesionálne aj umelecky dôstojne prevedené. Akvarel, olej a akryl sú techniky o ktoré sa maliarka opiera a realizuje ich vo svojej tvorbe najčastejšie. Nebráni sa žiadnym umeleckým smerom, nie je teda žiadnym ani ovplyvnená či limitovaná. Maľovať začala na Univerzite tretieho veku Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici a to čo jej na základnej škole robilo najväčší problém sa neskôr stalo okrem rodiny, jej hlavnou životnou náplňou. Maliarsku umeleckú sféru obohacuje rôznymi aplikáciami zátišia, hudobnými motívmi, realistickými či abstraktnými postavami, kombináciami kvetov a fliaš plných vína, ale aj biblickými motívmi či svetskými povrchmi.

Helena Lengyelová svojou tvorbou dokazuje, že nikdy nie je neskoro, naopak, práve vtedy, keď sa človek môže sústredene upriamiť k jednej dôležitej sfére svojho života, výsledok môže byť prekvapujúci:“Ďak­jem manželovi a deťom, ktorí sú aj mojimi sponzormi, za podporu a pochopenie.“ Pôvabné obrazové motívy Heleny Lengyelovej si môžete pozrieť vo Verejnej knižnici Mikuláša Kováča do 27. novembra 2018.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Helena Lengyelová