Zvolenské divadlo oslovuje divákov virtuálne

Vysielanie DJG je názov internetových aktivít, s ktorými Divadlo Jozefa Gregora Tajovského prichádza v čase, keď nie je možné hrávať na javiskách.

11.04.2020 18:00
Divadlo Jozefa Gregora Tajovskeho  Zvolen Foto:
Zvolenské divadlo je síce kvôli pandémii zatvorené, divákom sa však prihovára on-line v piatich vysielacích okruhoch.
debata

Pod touto hlavičkou nájdu diváci počas pracovných dní na sociálnej sieti a na YouTube kanáli DJGT videá v piatich tematických okruhoch: pre deti, študentov, seniorov, príbehy pre dušu a spolu to zvládneme.

Za dramaturgickým konceptom vysielania stoja umelecký šéf Ján Chalupka a dramaturgička Uršuľa Turčanová pod supervíziou riaditeľky DJGT Jany Raffajovej s aktívnym prispením členov umeleckého súboru DJGT.

Spracovanie videí a ich zverejňovanie na YouTube kanáli DJGT a na sociálnych sieťach divadla zabezpečuje vedúca obchodno-marketingového oddelenia divadla Gabriela Valentínyová.

Prianím divadla je prihovoriť sa adresne pravidelným návštevníkom – deťom, študentom, dospelým i seniorom. „Divadlo má totiž aj vzdelávaciu úlohu, a tú chceme teraz akcentovať,“ pripomína Turčanová.

Príbehy pre dušu chcú povzbudiť všetkých, ktorí čelia v týchto náročných dňoch stresu. Okruh spolu to zvládneme prinesie veselé i vážne tipy ako zvládnuť aktuálne výzvy.

„Najdôležitejším zámerom je podporiť vzájomnú medziľudskú solidaritu v našom meste, v našom kraji, v našom štáte, v našom svete – pretože všetci sme teraz na jednej lodi a na jednom mori,“ zdôrazňuje Turčanová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #divadlo #virtuálne prehliadky umenia #Divadlo Jozefa Gregora Tajovského