Banksy zverejnil svoju tvorbu počas karantény

Britský výtvarník vystupujúcí pod meneo Banksy, ktorý sa obvykle špecializuje na pouličné umenie, zverejnil na instagrame päť obrázkov s popisom: "Moja žena neznáša, keď pracujem z domu." Na obrázkoch, ktorými vyzdobil kúpeľňu a toaletu, je skupina vyčíňajúcich potkanov, ktoré miestnosť obracajú hore nohami, napísali na svojich internetových stránkach britské noviny.

19.04.2020 20:00
Banksy - krysa - instagram Foto:
Britský umelec Banksy zverejnil svoju tvorbu počas karantény.
debata

Jeden potkan vyzerá, akoby sa šmykol na toaletnom papieri, ktorý sa vyroloval na dlážku. Ďalší močí na záchodovú dosku a iný sa odráža v zrkadle, keď si červeným rúžom na stene odškrtáva dni strávené v karanténe.

Banksy: Moja žena neznáša, keď pracujem z domu Foto: Banksy, instagram
banksy - krysy2 - instagram Banksy: Moja žena neznáša, keď pracujem z domu

Potkaní vandali sú zatiaľ posledným Banksyho dielom, ktoré vytvoril od februára tohto roka. Vtedy sa na stene v Bristole objavila jeho kresba dievčaťa, ktoré akoby strieľalo z praku kyticu.

V decembri minulého roka vytvoril Banksy svoju variáciu pre hotel v izraelskom Betleheme – v jeho inštalácii nechýba Mária, Jozef ani Ježiško, ale miesto betlehémskej hviezdy je nad kolískou diera, ktorá vyzerá ako priestrel vo vysoko sa týčiacej šedej stene.

Scéna Narodenie Pána bola inštalovaná pri vchode do hotela, ktorý zdobí Banksyho tvorba aj v interiéri. The Walled Off Hotel Banksy vyzdobil v roku 2017.

debata chyba
Viac na túto tému: #Banksy #koronavírus #online kultúra