Ministerstvo kultúry hľadá nového šéfa ÚĽUV-u

Ministerstvo kultúry vyhlásilo v pondelok výberové konanie na generálneho riaditeľa Ústredia ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV).

16.03.2021 10:00
debata

Od nového šéfa okrem pokračovania organizácie v jej základných činnostiach očakáva aj inovatívne prístupy k tradičnej ľudovej umeleckej a remeselnej výrobe. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 16. apríla.

ÚĽUV má byť podľa ministerstva otvorenou inštitúciou pre remeselníkov, umelcov či dizajnérov. Reagovať má tiež na aktuálne dianie a trendy v kultúre a vytvárať rozmanitú a inovatívnu ponuku pre verejnosť.

Od nového vedenia očakáva taktiež návrh riešenia umiestnenia a modernizácie Múzea ľudovej umeleckej výroby a efektívneho a kreatívneho využitia priestoru v Bratislave.

Požaduje sa tiež predloženie vízie efektívneho, progresívneho a udržateľného financovania inštitúcie, jej činností, celkovej prevádzky a rozvoja ľudských zdrojov.

ÚĽUV založili v roku 1945. Poslaním organizácie je uchovávanie a rozvoj ľudovej umeleckej výroby s možnosťou prezentácie aj v zahraničí a plnenie funkcie celoštátneho dokumentačného a informačného centra ľudovej umeleckej výroby.

Do výsledku výberového konania, najdlhšie však do 30. júna tohto roku, je dočasne poverená vedením organizácie Eva Ševčíková. Bližšie informácie o výberovom konaní spolu s podmienkami a postupom sú zverejnené na webovej stránke ministerstva.

debata chyba
Viac na túto tému: #ÚLUV #remeselníci #Ústredie ľudovej umeleckej výroby