O post generálneho riaditeľa Pamiatkového úradu SR sa môžu záujemcovia uchádzať do piatku 23. apríla

Úspešný kandidát by mal do úradu nastúpiť v júni.

19.04.2021 09:00
MK SR, ministerstvo kultury Foto: ,
O grantoch na umenie už nebude rozhodovať rezort kultúry.
debata

Záujemcovia o post generálneho riaditeľa Pamiatkového úradu SR (PÚ SR) môžu svoje prihlášky do výberového konania posielať do 23. apríla. Informovalo o tom Ministerstvo kultúry SR (MK SR) na svojej webovej stránke. Úrad aktuálne vedie Radoslav Ragač.

Ministerstvo od úspešného uchádzača očakáva okrem pokračovania v plnení zadaných úloh aj zefektívnenie riadenia PÚ SR a profesionálne posilnenie manažérskych kapacít a oblasti marketingu a práce s publikom. Úlohou nového štatutára pamiatkového úradu bude tiež udržiavať vysoko profesionálne vzťahy, zvyšovať odborné štandardy a aktívne riešiť etické dilemy. Úspešný kandidát by mal do úradu nastúpiť v júni, najneskôr však 1. júla.

Výberové konanie na PÚ SR, ktoré bolo vyhlásené 22. marca, sa tiež riadi pravidlami novovytvorenej smernice ministerstva o výberových konaniach. Tie by mali podľa MK SR garantovať férový, otvorený a transparentný postup. Ministerstvo priblížilo, že konanie sa uskutoční v troch kolách, pričom súčasťou posledného je vypracovanie a prezentácia Projektu riadenia a rozvoja zriadenej organizácie a tiež neverejné a verejné vypočutie uchádzačov výberovou komisiou. Upozornilo, že verejné vypočutie bude vysielané naživo, nahrávané a neskôr sprístupnené na webovom sídle ministerstva.

Pamiatkový úrad SR, ktorý vznikol 1. apríla 2002, je štátnou rozpočtovou organizáciou a špecializovaným orgánom štátnej správy na ochranu pamiatkového fondu s celoslovenskou pôsobnosťou. Jeho zriaďovateľom je MK SR. Medzi úlohy úradu patrí aj zaistenie výskumných a reštaurátorských prác ako účelovej pomoci štátu na ohrozených kultúrnych pamiatkach. Po pri svojich činnostiach sa venuje aj medzinárodným projektom ochrany a obnovy kultúrnych pamiatok a pamiatkových území.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pamiatkový úrad SR