Spoznajte starú techniku akou vznikali fotografie

Vznik fotografie mokrým kolódiovým procesom priblíži Slovenské národné múzeum v nedeľu 27. marca o 15.00 h v kaviarni Múzeum v sídelnej budove SNM na Vajanského nábreží v Bratislave.

24.03.2022 14:00
SNM histooria fotografie Foto:
Sprievodné podujatie k výstave Schächtl a Šechtlovci – od kolódiového procesu po digitál (1865 – 2021) sa uskutoční v nedeľu 27. marca.
debata

Podujatie s názvom Z histórie fototechník sprevádza výstavu Ignác Schächtl a Šechtlovci – od kolódiového procesu po digitál (1865 – 2021).

Vstup na podujatie je voľný a záujemcovia sa naň dostanú priamo vchodom do kaviarne z Múzejnej ulice. Slovenské národné múzeum ponúka stretnutie návštevníkov s prvopočiatkami fotografie, ktoré ich prenesie do histórie spred 170 rokov. Na vlastné oči budú môcť sledovať techniku – mokrý kolódiový proces výroby fotografie z roku 1851.

zoologická záhrada, Bratislava, ťava Čítajte aj Mestské múzeá aj zoo sú pre Ukrajincoov zadarmo

Fotograf, filmár a nadšenec v oblasti starých techník – Tomáš Schiller – Aeternus Pictures predstaví tento starý fotografický postup, kde sa fotografovaný portrét vykreslí striebrom na originálnej kovovej platni. Záujemcovia sa budú môcť vyfotografovať priamo na podujatí a odniesť si tak domov originálny historický portrét seba či rodiny. Fotograf spomedzi návštevníkov vyžrebuje jedného, ktorý získa svoju fotografiu na kovovej platni zdarma. Podujatie je sprievodným podujatím k výstave Ignác Schächtl a Šechtlovci – od kolódiového procesu po digitál (1865 – 2021), ktorá je v sídelnej budove SNM prístupná do 22. mája 2022.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba