Otvoria konečne Slovenskú národnú galériu? Jej kolaudácia po rekonštrukcii sa už začala

Slovenská národná galéria (SNG) začala kolaudačný proces zrekonštruovaného areálu v Bratislave na Rázusovom nábreží. Od zhotoviteľa stavby ho prevzala už vo štvrtok (27. októbra).

29.10.2022 18:00
SNG, Slovenská národná galéria, vizuál,... Foto:
Takto by mala vyzerať Slovenská národná galéria po skončení rekonštrukcie (vizuál).
debata

V ten istý deň galéria v súčinnosti so stavebným úradom začala kolaudáciu rozsiahleho areálu, pozostávajúceho z niekoľkých stavebných objektov.

„Drobné úpravy, ktoré však nebránia kolaudácii a užívaniu budovy, budú dodatočne dokončené v priebehu jesene,“ informuje vo vyhlásení SNG s tým, že sa rozhodla nečakať na kompletne vybavený interiér a zariadené expozície, ale jednotlivé časti areálu chce otvárať postupne.

SNG Čítajte viac SNG začína pripravovať veľkolepé sťahovanie

Po otvorení 11. decembra galéria pre verejnosť v priebehu nasledujúceho roka postupne sprístupní aj stále expozície, kinosálu, modernú knižnicu, kaviareň a galerijné kníhkupectvo.

Vo vyhlásení ďalej uvádza, že úspešné dokončenie rekonštrukcie, náročnej investičnej akcie rezortu kultúry, neznamená len obnovu národnej galérie.

„Je to historický moment pre slovenskú kultúru, umeleckú scénu, ale aj pre samotné hlavné mesto, v ktorom vznikne úplne nový verejný priestor a živé miesto na trávenie voľného času na brehu Dunaja.“

debata chyba
Viac na túto tému: #rekonštrukcia #galéria #SNG #Slovenská národná galéria #kolaudácia